3 Boeken om cadeau te doen deze Kerst

De maand december is al in volle gang en dus leek het mij een goed idee om de cadeau inspiratie nog even een extra boost te geven. Daarom heb ik een drietal mooie boeken op een rijtje gezet. Boeken met een (deels) lesbisch thema, die ook heel erg geschikt zijn om aan iemand te geven, op je verlanglijst te zetten of om aan jezelf cadeau te doen!

 The Lesbian Sex Haiku Book (with cats!)

The Lesbian Sex Haiku Book (with cats!)

The Lesbian Sex Haiku Book (with cats!) – Anna Pulley en Kelsey Beyer

Dit boekje ziet er ontzettend schattig uit, maar vergis je niet! Dit ogenschijnlijk lieve boekje staat vol met haiku’s en kattenplaatjes, met als thema het liefdesleven van lesbische vrouwen. Dit compacte boekje is ingedeeld in verschillende thema’s, van versiertips tot break-up tips, ieder aangevuld met een aantal haiku’s.

Wat is een haiku?
Een haiku is een Japanse versvorm, bestaande uit korte versjes. De haiku versvorm staat voor in het boek zelfs nog uitgelegd. De haiku’s zijn humoristisch, erotisch en soms een beetje kritisch en zijn afgewisseld met korte tekstjes en afbeeldingen van schattige, maar ook ondeugende, katten.

Met The Lesbian Sex Haiku Book kun je heerlijk lachen, in je eentje of samen. Zeker een aanrader voor iemand die van katten houdt en zich kan vinden in nogal typische lesbische situaties en humor.

Christmas Days

Christmas Days

Christmas Days – Jeanette Winterson

Dit boek heeft ook een Nederlandse editie maar de Engelse is net iets mooier uitgevoerd. Het boek is alleen al door zijn kaft ontzettend aantrekkelijk om in te bladeren, met witte illustraties op de donkeren stoffen kaft en binnenin prachtige illustraties bij ieder hoofdstuk.

Kerstrecepten
Jeannette Winterson heeft in Christmas Days 12 kerstverhalen en 12 kerstrecepten gebundeld, zodat je 12 dagen kan (voor)lezen, koken en samen kunt eten. De recepten hebben ieder ook hun eigen verhaal, Winterson beschrijft haar eigen, persoonlijke kerstrecepten. De verhalen in het boek zijn ontzettend fantasievol en sprookjesachtig geschreven.

Tussen alle prachtige kerstverhalen zitten zelfs een aantal verhaallijnen over liefde tussen vrouwen. Behalve dat grote pluspunt aan dit boek, is het alleen al bijzonder door de prachtige illustraties en door de verhalen die je aan elkaar kan voorlezen of waarbij je zelf heerlijk kunt wegdromen. Bovenal is dit boek zeer geschikt voor de kookliefhebber, maar misschien is het juist leuk om dit boek te geven aan iemand die juist inspiratie nodig heeft om te koken tijdens de feestdagen!

Carol

Carol

Carol – Patricia Highsmith

In 2015 kwam Carol als film in de bioscoop. Het is de verfilming van het boek ‘The Price of Salt’ van Highsmith uit 1952. Toen zij dit boek schreef, publiceerde ze het onder de naam Claire Morgan, haar pseudoniem. In 1990 is het pas uitgekomen onder haar eigen naam.

Het boek vertelt het verhaal van twee vrouwen uit verschillende milieus die elkaar ontmoeten in Manhattan (New York), in 1950. Therese, een jong meisje van 19 jaar, werkt als winkelbediende bij warenhuis Frankenberg, maar liever wil ze aan de slag als decorontwerper. Ook in haar huidige relatie met Richard is ze niet gelukkig. Wanneer een vrouw in de winkel komt en bij haar kerstcadeaus komt bestellen, is Therese volledig overrompeld. Deze vrouw is Carol, zij is 30 jaar oud en zit midden in een echtscheiding. In een opwelling schrijft Therese haar een kerstkaart, waardoor de twee verwikkeld raken in een romance, die helaas ook heftige gevolgen met zich meebrengt.

Het boek Carol is dan wel uit de vorige eeuw, ik voelde toch een sterke verbinding met de jonge Therese die op zoek is naar zichzelf in de liefde en in haar carrière. Samen met Therese ontdek je een nieuwe wereld, en helaas ook de keerzijde hiervan.

Naast het lezen van dit prachtige boek kun je ook de film Carol bekijken. Nog meer vermaak dus voor tijdens de donkere vakantiedagen!

Fijne Kerstdagen!

Cadeautjes uitzoeken is vaak ontzettend lastig, hopelijk heb ik dat probleem met dit compacte lijstje weggenomen!

Dit artikel is geschreven door gastschrijfster Inge van Vught, vrijwilliger bij Savannah Bay, een bijzondere boekhandel in Utrecht. Alle bovenstaande boeken zijn te koop bij Savannah Bay, of te bestellen via www.savannahbay.nl. Eerder dit jaar schreef Inge een boekreview van Liefde is een rebelse vogel.