Boekreview: Buffering – Hannah Hart

Buffering: Unshared Tales of a Life Fully Loaded is het tweede boek van YouTuber Hannah Hart. In het boek vertelt Hannah verhalen over haar leven. Een leven dat lang niet altijd even makkelijk was. Benieuwd of Buffering het lezen waard is? Lees verder om te ontdekken wat wij er van vonden!

Voor degene die Hannah Hart niet kennen: Hannah is bekend van haar YouTube kanaal MyHarto. Met de serie My Drunk Kitchen werd ze in 2011 een ware YouTube celebrity. Ze heeft inmiddels meer dan 2,5 miljoen subscribers op YouTube en Buffering is haar tweede boek.

Hannah Hart

Buffering: unshared tales of a life fully loaded

Laten we beginnen met de titel van het boek. Wat een bijzondere, mooie en poetische titel. In een van haar YouTube video’s legt Hannah de betekenis uit. Buffering betekent in het Nederlands zoiets als verwerken. De verhalen die Hannah in dit boek deelt zijn verhalen waarvoor ze iets langer de tijd nodig heeft gehad om ze te verwerken. Ze wilde deze verhalen wel graag delen met de wereld, maar was er op YouTube nog niet klaar voor. De ondertitel van het boek vat dit mooi samen: ongedeelde verhalen van een leven vol geladen.

Het is lastig om de essentie van de ondertitel te vertalen, maar een leven dat volledig geladen was heeft Hannah zeker gehad. In het boek duik je in Hannah’s jeugd, aan de hand van verhalen uit haar dagboek. Al snel ontdek je dat Hannah alles behalve een makkelijke jeugd heeft gehad. De reden dat Hannah deze persoonlijke verhalen met de wereld deelt is omdat ze anderen een hart onder de riem wil steken en haar levenslessen wil delen. Tegelijkertijd geeft ze een gratis lesje dankbaarheid en nederigheid weg aan degene die een makkelijker leven hebben gehad.

Aanrader of niet?

In het boek gaat Hannah in op verschillende onderwerpen zoals geloof, liefde, familie, depressie en zelfacceptatie. Het boek is een verzameling van autobiografische essays en neemt je mee op reis door Hannah’s jeugd, tienerjaren en weg naar volwassenheid. Ze vertelt onder andere over hoe ze ontdekte dat ze lesbisch is en haar eerste ervaringen met vrouwen. Maar het boek gaat veel verder dan dat. Een interessante blik in het leven van een bijzondere jonge vrouw.

Ondanks de soms zware verhalen is het boek geschreven met de luchtigheid en humor waar Hannah om bekend staat. De verhalen zijn goed geschreven, rauw en eerlijk. Een inspirerend boek dat we je kunnen aanraden als je van memoires houdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *