Boekreview: Mannenpakken/Vrouwenhakken

We hebben vandaag de eerste review van een lesbisch boek op IntoGirls voor jullie! En dan ook nog eens van de eerste Nederlandse en Belgische lesbische chicklit: Mannenpakken/Vrouwenhakken. Mannenpakken/Vrouwenhakken is geschreven door Jessica Maes en Suzanne Slotboom en gaat over de 25-jarige Milou die ontdekt dat ze lesbisch is.

Terwijl Milou op date is met een man merkt ze dat ze stiekem zit te gluren naar een dame aan een ander tafeltje. Ze vindt haar wel erg aantrekkelijk en kan haar aandacht bijna niet meer bij haar huidige date houden. De eerste stappen naar het ontdekken van haar gevoelens voor vrouwen zijn gezet. Voor Milou begint een verwarrende tijd, ze is toch helemaal niet lesbisch… Of misschien toch wel?

MannenpakkenVrouwenhakken

Lesbisch of niet?

Ze besluit op onderzoek uit te gaan en komt al snel tot de conclusie dat ze wél lesbisch is. Wanneer ze deze gevoelens met haar beste vriendin Soes probeert te delen reageert deze maar amper. Ondertussen gaat Milou naar haar eerste lesbische feestje, en heeft ze zelfs haar eerste lesbische date. Milou merkt dat ze al snel in een wereld vol clichés en vooroordelen belandt en dat haar eerste stappen in de wereld van lesbische liefde op haar hoge hakken nog wel een beetje wankel zijn.

Wat vonden wij van het boek?

Vindt Milou een nieuwe liefde? En komt het weer goed tussen Milou en haar beste vriendin? Voor de antwoorden op die vragen zul je zelf het boek moeten gaan lezen! Mannenpakken/Vrouwenhakken is een echte chicklit: luchtig, romantisch en makkelijk te lezen. Een perfect vakantieboek, wat lekker weg leest aan de rand van het zwembad. En ook nog eens een feest van herkenning voor vrouwen die net als Milou van vrouwen houden.

Als je op zoek bent naar een diepgaand literair hoogstandje dan is dit boek misschien niks voor jou. Mannenpakken/Vrouwenhakken is het eerste boek van de twee schrijfsters en dat is soms te merken. Wij vonden dat er een hele hoop gebeurde in de 250 pagina’s die het boek telt, waardoor het soms een beetje van hak op de tak gaat. Desalniettemin, hadden we geen moeite met het uitlezen van het boek. Het is een vermakelijk boek waarvan je graag wil weten hoe het afloopt!