Girl Hearts Girls – Lucy Sutcliffe (boekreview)

Girl Hearts Girl is een memoir over de jeugd van Lucy Sutcliffe dat in juni 2016 gepubliceerd werd. Het boek gaat over zelfacceptatie en het ontdekken van je seksualiteit en is een inspirerend verhaal voor zowel meiden die nog uit de kast moeten komen als meiden die al uit de kast zijn. Het boek neemt je mee op reis door Lucy’s leven, wat lang niet altijd makkelijk was, en laat je zien dat het uiteindelijk allemaal beter wordt. Een inspirerend coming out verhaal.

Kaelyn and Lucy

Je kent Lucy misschien al wel van het YouTube kanaal Kaelyn and Lucy. Kaelyn en Lucy leerden elkaar in 2010 kennen op internet. Kaelyn komt uit Amerika en Lucy uit Engeland en op YouTube documenteerden zij hun langeafstandrelatie. Hier verzamelden zij een ontzettend groot aantal fans. Mensen voor wie hun verhaal herkenbaar is, maar ook meiden die het leuk vinden om eens een keer een ‘echt’ lesbisch stel samen te zien in plaats van in een film of op televisie. Lucy en Kaelyn zagen elkaar voor het eerst in 2011 en in 2014 emigreerde Lucy naar Amerika.

Lucy Sutcliffe

Girl Hearts Girl

Girl Hearts Girls begint in Lucy haar jeugd. Ze omschrijft hoe ze zich anders voelt dan anderen en hoe ze in haar jeugd gepest werd. Hoe ouder ze wordt, hoe meer ze over haarzelf ontdekt. Ze ontdekt het belang van goede vrienden en familie en leert zichzelf steeds meer accepteren. Ze beseft zich dat ze lesbisch is en dat dit voornamelijk de reden is dat ze zich zo anders voelt. Ze beschrijft hoe ze Kaelyn leert kennen en hoe dit alles voor haar veranderde.

Het boek bevat natuurlijk veel meer dan deze korte samenvatting. Het verhaal is chronologisch beschreven en Lucy neemt je mee in haar reis door het leven. Haar schrijfstijl is vriendelijk, open, eerlijk, grappig en makkelijk te volgen ook al is het boek in het Engels. Een herkenbaar verhaal voor velen en dat is precies wat dit boek zo goed maakt. Je krijgt er zin van om met een kopje thee en een dekentje (en bij voorkeur ook nog een kat!) op de bank te kruipen en de wereld om je heen even te vergeten. Ook als je Lucy nog niet kent is het boek een aanrader. Een steuntje in de rug voor als je jezelf nog aan het ontdekken bent en een feest van herkenning voor dames die hun coming out al hebben gehad.

Klik hieronder om jouw exemplaar van Girl Hearts Girl te bestellen!