Lesbisch kinderboek – Prinses Pompelien gaat trouwen

‘Prinses Pompelien slaapt in de hoogste toren van een groot kasteel. Op een dag stormen giechelende hofdames haar kamer in. “Wakker worden, majesteit. Het is een bijzondere dag!” Prinses Pompelien mag haar droomprins uitkiezen. Het wordt een vervelende, lange dag. Maar dan gebeurt er een wonder. Wie ziet Pompelien daar?’

Dit tekstje staat achterop het kinderboek Prinses Pompelien gaat trouwen, door Brigitte Minne en Trui Chielens. Het verhaal gaat dus over Prinses Pompelien, die niet is zoals andere prinsessen. Ze zit niet op haar droomprins te wachten en kan daarom ook geen prins kiezen wanneer haar familie dat van haar verwacht. Om haar heen heeft iedereen een mening over haar.

Een kinderboek om homoseksualiteit bespreekbaar te maken

Prinses Pompelien gaat trouwen legt op een heel toegankelijke manier uit dat liefde het enige is wat telt. Omdat het verhaal herkenbaar is uit andere sprookjes, waar prinsessen nu eenmaal met prinsen trouwen, is het heel geschikt om homoseksualiteit bespreekbaar te maken voor kinderen. Prinses Pompelien gaat trouwen laat zien dat je niet altijd aan de verwachtingen hoeft te voldoen en de liefde meerdere wegen kent.

Prinses Pompelien gaat trouwen is, net als vele andere LHBT+ kinderboeken, te koop bij boekwinkel Savannah Bay in Utrecht.