Lily’s Fire (boekreview)

Lily’s Fire vertelt het verhaal van Lily, een jonge vrouw uit Londen, die tijdens een vakantie op Bali de mysterieuze River leert kennen. Beide vrouwen zijn alles behalve op zoek naar een serieuze relatie. Maar met het lot valt niet te twisten.

Bali

Het verhaal begint wanneer Lily aankomt op Bali. Al snel wordt het voor de lezer duidelijk dat dit niet zomaar een vakantie is. De reis is geboekt als honeymoon. Maar Lily heeft haar toekomstige man enkele weken daarvoor betrapt met een andere vrouw. En wat doe je dan met een volledig geregelde vakantie naar Bali? Daar maak je gewoon gebruik van! Helaas voor Lily kon haar beste vriendin geen vrij krijgen op haar werk en haar moeder is bang om te vliegen. Dus is Lily alleen op reis.

De eerste paar dagen komt Lily haar hotelkamer niet uit. Ze is heel emotioneel en drinkt veel wijn. Maar op dag drie besluit ze toch een van de al betaalde excursies te doen. Een aardige taxichauffeur, Agus, brengt haar naar een haventje waar ze haar gids, River, leert kennen. River neemt Lily mee op een klein bootje langs prachtige eilanden.

Lily en River

River is een echte womanizer en is verbaast als ze ontdekt dat ze Lily maar niet uit haar hoofd kan zetten. Ze weet dat Lily net uit een lange relatie komt en wil geen misbruik van haar maken. Maar ze merkt dat er bepaalde spanning tussen haar en Lily hangt. Wat betekent dit?

Ook voor Lily zijn de gevoelens verwarrend. Vindt ze vrouwen leuk? Ze besluit een aantal lesbische romantische boeken te downloaden en verslindt de een na de ander tijdens haar verblijf op Bali. Ondertussen kan ze River maar niet uit haar gedachten krijgen.

Al gauw zien Lily en River elkaar opnieuw. Ze gaan samen naar een spa en uit eten. ‘s Avonds vraagt River haar ineens wat Lily van haar wil. Lily is even uit het veld geslagen door de directheid van River. “Do you want distraction from your break up? Do you want an adventure? Do you want to experiment?”  Vraagt ze Lily. Lily stamelt dat ze het niet goed weet maar dat ze zich sterk aangetrokken voelt tot River. En ze vraagt of River dit ook voelt en wat River wil. River zegt daarop: “I want to know what you taste like. All of you.”

Na een wilde nacht, tot in detail beschreven, nemen de twee afscheid in de tuin bij de hotelkamer van Lily. Precies op dat moment hoort Lily een bekende stem. Het is haar moeder die haar vliegangst heeft overwonnen en speciaal voor haar naar Bali is gekomen. Maar daar zit Lily nu natuurlijk helemaal niet op te wachten…

Auteur: Lise Gold

Lily’s Fire bevat hoofdstukken die vanuit Lily worden geschreven en hoofdstukken waarbij je ‘meekijkt’ met River. Dat maakt het boek erg dynamisch. In het begin weet je niet hoe River over Lily denkt, tot het verhaal je meeneemt in de gedachten van River. Alles is zeer gedetailleerd geschreven waardoor je het gevoel krijgt ook op Bali te zijn.

Lily’s Fire is de debuutroman van Lise Gold. Wij hopen dat Lise Gold nog veel meer verhalen gaat schrijven! Het boek Lily’ Fire is Engelstalig en te koop als ebook via Amazon.