Nu in de bios: 2 films met een lesbisch tintje!

Zin om naar de bios te gaan? Check dan snel deze twee films met een lesbisch tintje!

Battle of the Sexes

De film Battle of the Sexes draait om een van de spannendste en best bekeken tenniswedstrijden uit de geschiedenis. Die tussen Billie Jean King en Bobby Riggs in 1973. Een wedstrijd die ook wel de ‘Battle of the Sexes’ werd genoemd. Het duel tussen Billie Jean en Bobby bracht wereldwijd een conversatie op gang over gendergelijkheid, wat zorgde voor een stroomversnelling in de feministische beweging. In de film wordt ook aandacht besteed aan de innerlijke strijd die Billie Jean heeft met haar seksualiteit.

De film is op een waargebeurd verhaal gebaseerd. Emma Stone speelt de rol van Billie Jean King. Benieuwd geworden naar Battle of the Sexes? Kijk snel de trailer hieronder. Battle of the Sexes draait onder andere bij Pathé.

 

The Party

The Britse komedie The Party is een opvallende film omdat-ie volledig in zwart wit is en zich afspeelt in één woning. Het verhaal draait om een groep vrienden die samenkomen om de promotie van Janet te vieren. Een hoogtepunt in haar politieke carrière. De avond verandert al gauw in een ongeregeld zooitje waarbij blijkt dat het toch allemaal niet zulke beschaafde mensen zijn.

Martha en haar zwangere vriendin Jinny zijn aan het ruziën over hoe feministisch je nu eigenlijk nog moet zijn in 2017. En de andere gasten bemoeien zich hier ook mee. Houd je van Engelse humor? Dan zit je goed met The Party! Bekijk hieronder snel de trailer! De film The Party draait onder andere bij Pathé Amsterdam.