5 Lesbische liedjes

Muziek is persoonlijk, kan je humeur beïnvloeden, je vrolijk maken of je helpen wanneer je het juist moeilijk hebt. Artiesten vertellen je een verhaal door te zingen over de dingen die ze meemaken in hun leven.

Steeds steeds vaker worden er liedjes geschreven door lesbiennes en/of over lesbisch zijn. Nummers waarin je je kunt herkennen omdat je nog in de kast zit,  wanneer je tot over je oren verliefd bent, of wanneer je eindelijk kust met dat ene meisje.

Daarom trakteren we je vandaag graag op een hele pagina vol lesbische liedjes. Zet je speakers vol open en geniet!

Mary Lambert – She Keeps Me Warm

She Keeps Me Warm is een liedje van Mary Lambert uit 2013. Het was een van de nummers op de soundtrack van de film Jenny’s Wedding. Het is een mierzoet liedje waarvan je een glimlach op je gezicht krijgt.

Dit nummer heb je ongetwijfeld regelmatig op de radio gehoord want ook in Nederland was het een enorme hit. De versie van Macklemore & Ryan Lewis (Same Love) featuring Mary Lambert weliswaar. She Keeps Me Warm is op Spotify al ruim 6 miljoen keer afgespeeld. Bekijk en luister de videoclip hieronder.

 

Ally Hills – Her Lover

De bekende YouTuber Ally Hills heeft samen met haar vriendin een fijne mashup gemaakt van de nummers Rhiannon en Dreams van de band Fleetwood Mac. Het nummer heet Her Lover. Check de videoclip hieronder.

Ally Hills en haar vriendin Stevie ken je waarschijnlijk ook van het hun hilarische Coming Out lied. Ally en Stevie zijn naast muzikanten ook bekende YouTubers. Ze vloggen over hun leven in Los Angeles.

 

Tegan and Sara – Boyfriend

De bekende Canadese eeneiige tweeling Tegan en Sara vormen samen de indierockpopband Tegan and Sara. Op hun 15e begonnen ze met het maken van muziek. Na de middelbare school gingen ze het hele land door om muziek te maken, en met succes. Tegan en Sara hebben met grote bands als Paramore, The Killers en Weezer getourd.

Zowel Tegan als Sara zingen en spelen gitaar en keyboard. En inderdaad… ze zijn allebei lesbisch. Tegan en Sara’s liedjes worden gebruikt in verschillende films en series waaronder The L Word, Grey’s Anatomy en One Tree Hill.

Hieronder vind je een van de laatste nummers van Tegan and Sara: Boyfriend.

 

Hayley Kiyoko – Girls Like Girls

Hayley Kiyoko is een Amerikaanse zangeres en actrice en bracht in 2015 het nummer Girls Like Girls uit. In de clip zien we Kiyoko chillen met een van haar vriendinnen. Al snel wordt het duidelijk dat ze haar wel erg leuk vindt. Maar helaas heeft het andere meisje een vriend. Na een enigszins dramatisch einde komen de twee natuurlijk toch samen. Check de videoclip van Girls Like Girls van Hayley Kiyoko hieronder.

 

Gia – Only A Girl

Gia maakt vorig jaar het nummer Only A Girl. In de clip zien we Gia en een heleboel andere knappe dames dansen en plezier maken op een tennisbaan. Na al die inspanning moet er natuurlijk worden gerelaxt. En waar doe je dat beter dan in de sauna?!

In het liedje vertelt Gia je over hoe het is om samen te zijn met een meisje. Want alleen een meisje kan je dát gevoel geven, volgens Gia. Bekijk de videoclip hieronder.

 

Meer muziek?

Genoten van deze vijf lesbische liedjes? Of ontbreken er nog toppers in deze lijst volgens jou? We horen het graag! Plaats jouw favoriete muziek in de reacties hieronder.

Eén gedachte over “5 Lesbische liedjes

  • 18 juli 2017 om 12:21
    Permalink

    I kissed a girl- Katy Perry

Reacties zijn gesloten.