5 series met een lesbisch tintje (deel 4)

Bij IntoGirls houden we je graag op de hoogte van alle series met daarin lesbische karakters. Het liefste zien we natuurlijk series met daarin lesbiennes in (alle) hoofdrollen, maar die zijn er helaas niet zo veel. Gelukkig zijn er ook series met een lesbische verhaallijn die de moeite waard zijn. Deze keer hebben we weer 5 series met een lesbisch tintje voor je verzameld, lees verder om te ontdekken welke!

En nog meer goed nieuws: de meeste van deze series vind je op Netflix!

1. 13 Reasons Why

De serie 13 Reasons Why zal je vast niet ontgaan zijn, het was namelijk een ware hype op Netflix. Mocht je de serie toch gemist hebben, dan hebben we goed nieuws: er zit namelijk een lesbische verhaallijn in! De serie gaat over Hannah Baker, die zelfmoord pleegt en 13 casettebandjes achterlaat met daarop wat haar tot dit einde gedreven heeft. Trigger warning: deze serie bevat schokkende beelden van o.a. zelfmoord en seksueel misbruik.

 

2. American Horror Story

Horror fans opgelet: American Horror Story is de serie die je niet gemist mag hebben. In seizoen 2 wordt er een lesbienne aan de serie toegevoegd: Lana Winters. Lana Winters wordt gespeeld door Sarah Paulson die in ‘real life’ ook lesbisch is! In de serie is ze samen met Wendy, gespeeld door Clea Duvall (nog een ‘echte’ lesbienne, hoera!). Lana is een journaliste die op onderzoek uitgaat in een gekkenhuis. De serie speelt zich af in de jaren ’60 en wanneer het hoofd van het gekkenhuis erachter komt dat Lana lesbisch is duurt het niet lang voordat ze zelf opgenomen wordt. Benieuwd hoe het met Lana afloopt? Je vindt American Horror Story op Netflix!

Ook bij deze serie is een kleine waarschuwing gepast. Het is een echte horror serie, met alles wat daarbij komt kijken. Daarnaast komt er veel seksueel getint geweld in de serie aan bod. Wanneer je geen fan bent van het voorgaande kun je deze serie misschien beter overslaan.

 

3. Ray Donovan

Yes, Katherine Moennig (a.k.a Shane) is back! In de serie Ray Donovan speelt Kate de lesbische PR agente Lena die de hoofdpersoon helpt bij het oplossen van allerlei problemen. Ray Donovan is namelijk een ‘fixer’, iemand die de smerige zaakjes voor een advocaten kantoor in Los Angeles oplost. Ondertussen heeft Ray zelf de nodige problemen met zijn eigen familie. Ray Donovan is een leuke misdaad/actie serie die je vindt op Netflix (met als grote bonus dat we weer mogen genieten van Kate en haar sexy looks)!

 

4. Supergirl

Nog een serie met een lesbisch tintje die te zien is op Netflix: Supergirl! Supergirl is de perfecte serie voor dames die van comic books houden. In Supergirl treedt Kara in de voetsporen van haar neef Superman, om de aarde van aliens en ander kwaad te beschermen. In dit avontuur wordt ze bijgestaan door haar ‘menselijke’ pleegzusje Alex. Spoiler alert: in seizoen 2 ontdekt Alex dat ze op vrouwen valt! Benieuwd hoe het met de twee dames afloopt? Tijd voor een Netflix binge sessie!

 

5. Doctor Who

Nog een serie voor fans van science fiction: Doctor Who. De serie loopt al sinds 2005 en is inmiddels toe aan een 10e seizoen. Goed nieuws voor ons: er komt in dit seizoen namelijk een lesbisch karakter voor! De serie gaat over Doctor Who die in zijn ruimteschip the TARDIS door de tijd en ruimte reist. In seizoen 10 krijgt hij een nieuwe companion, Bill, en vanaf het eerste moment dat Bill in beeld komt is het duidelijk dat ze lesbisch is. Seizoen 10 van Doctor Who wordt uitgezonden op de BBC.

 
Meer series met een lesbisch tintje? Kijk dan eens tussen deel 1, deel 2 en deel 3!