5 series met een lesbisch tintje (deel 5)

Zoals je inmiddels weet houden we je graag op de hoogte van de laatste films en series. In deze reeks artikelen lichten we series uit met daarin een personage dat lesbisch of biseksueel is. Ook deze keer hebben we weer 5 leuke series met een lesbische tintje voor je op een rijtje gezet.

Lees snel verder en ontdek welke serie(s) jij binnenkort móét gaan bingewatchen!

1. Mindhunter

De spannende serie Mindhunter speelt zich af in de jaren 70 en draait om FBI-agent Holden Ford. Hij en zijn collega Bill Tench onderzoeken het gedrag van seriemoordenaars, een term die in die tijd nog niet werd gebruikt. Door in gesprek te gaan met veroordeelde moordenaars helpen zij bij het oplossen van moordzaken. De heren krijgen hierbij hulp van onderzoeker Wendy Carr. Gedurende de serie blijkt dat Wendy een relatie heeft met een van haar vrouwelijke collega’s.

Het eerste seizoen van Mindhunter verscheen in oktober op Netflix. Het is zeer waarschijnlijk dat er een tweede deel komt van de serie, maar streamingdienst Netflix moet dit nog officieel bevestigen.

 

2. Gyspy

Over de serie Gyspy hebben we eerder al geschreven, maar ook in dit artikel mag-ie niet ontbreken. Want wat is deze Netflix original gaaf! Deze psychologische triller verscheen afgelopen zomer op Netflix. Het verhaal draait om Jean, een psychologe die een dubbelleven leidt. Ze is namelijk wel héél erg geïnteresseerd in de levens van haar cliënten. Hierdoor krijgt ze een affaire met de sexy jongere vrouw Sidney.

Helaas heeft Netflix besloten dat er geen tweede seizoen komt van Gyspy. Dus je moet het doen met de 10 afleveringen die er nu zijn gemaakt. Maar die zijn zeker het kijken waard.

 

3. Vampire Diaries

Het heeft even geduurd, namelijk tot seizoen 7… maar aan de serie Vampire Diaries is nu eindelijk een lesbische romance toegevoegd! De moeder van Damon en Stefan, Lily krijgt samen met haar heretics een grotere rol in het verhaal. Mary Louise en Nora zijn twee van deze heretics. Al direct vanaf het begin is het duidelijk dat de twee een romantische relatie hebben met elkaar. Maar ze lijken uit elkaar te groeien door de nieuwe tijd waarin ze zijn beland.

Ook deze televisieserie kun je lekker streamen via Netflix! Bekijk hieronder de trailer van seizoen 7.

 

4. The Walking Dead

Tara verschijnt voor het eerst in seizoen 4 van de serie The Walking Dead. Pas in seizoen 6 leert ze Denise kennen. Een psychiater die noodgedwongen wordt ingezet als dokter en chirurg om levens te redden. Als ze op een dag met haar handen in het haar zit met een stapel studieboeken voor geneeskunde naast zich, komt Tara binnen en geeft haar een peptalk. Niet veel later zitten de twee vrouwen buiten te praten en kust Denise Tara. Waarom? Omdat volgens haar het einde van de wereld nadert. Wij vinden het een prima reden, jij? 😉

Hieronder vind je de scene die hierboven is is beschreven.

 

5. The Originals

Voor fans van Vampire Diaries is de serie The Originals ook echt een aanrader. In het vierde seizoen van deze spin-off leren we weerwolf Keelin kennen. Het wordt al snel duidelijk dat er een aantrekkingskracht is tussen haar en Freya (een van de hoofdpersonages in The Originals). Toch duurt het enige tijd voordat de vonk echt overslaat tussen de twee dames. Wat gelukkig daarna voor een hoop ‘Freelin’ (zoals het internet dit koppel noemt) momenten zorgt!

Het vierde seizoen van The Originals is te streamen via Netflix! Bekijk hieronder vast de trailer.

 
Wil je meer méér MEER series met een lesbisch tintje? Kijk dan eens naar de overzichten in deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4!