5x wat te lezen op Internationale Vrouwendag

Bij IntoGirls is het eigenlijk altijd Internationale Vrouwendag. Wij vieren namelijk iedere dag vrouwen in allerlei soorten en maten en hebben geen speciale dag nodig om ons er aan te herinneren hoe belangrijk een diverse representatie van vrouwen en gelijkheid tussen mannen en vrouwen is. Toch willen we vandaag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op een dag zoals vandaag worden er ontzettend veel leuke, goede en interessante artikelen gedeeld die je door de hoeveelheid aan berichten misschien wel niet mee krijgt. Daarom vind je hier 5 artikelen die je gelezen moet hebben op Internationale Vrouwendag.

1. Waarom Internationale Vrouwendag nodig is anno 2017

Het eerste artikel komt van de website Stellingdames. Stellingdames is het feministische platform van Justine en Anne waarop wekelijks artikelen over onderwerpen zoals ongelijkheid, emancipatie, racisme en homofobie verschijnen. In dit artikel beschrijft Justine waarom internationale vrouwendag in Nederland anno 2017 nog nodig is. Ze bespreekt 5 onderwerpen, arbeid, zorg, economische zelfstandigheid, geweld en alledaags seksisme, waarbij in Nederland nog steeds sprake is van ongelijkheid.

2. Zes memorabele vrouwen in de Nederlandse geschiedenis

Internationale Vrouwendag is ook een mooie dag om belangrijke vrouwen in de Nederlandse geschiedenis te herinneren. De 6 vrouwen in het artikel van I Am Expat hebben op de een of andere manier allemaal een belangrijke bijdrage geleverd aan de Nederlandse maatschappij. Op sociaal, politiek, economisch en cultureel vlak.

3. Interview met Gloria Steinem

In een artikel zoals dit mag een interview met Gloria Steinem niet ontbreken. Gloria Steinem is misschien wel de bekendste feministe van deze tijd. Als journaliste strijdt ze al sinds de jaren ’50 voor gelijkheid. Vice publiceerde vandaag een interview met de bekende feministe. Vandaag gaat op Vice ook de serie Woman in premiere. De documentaire serie met Gloria Steinem laat zien hoe vrouwen over de hele wereld aan onze toekomst werken.

4. Meer vrouwen in de tweede kamer

Een van de onderwerpen waar op gefocust wordt tijdens de Internationale Vrouwendag is de ongelijke verdeling tussen mannen en vrouwen in het werkveld. Zo hebben mannen ook de meerderheid in de tweede kamer. Als vrouwen kunnen we hier zelf wat in betekenen, namelijk door op een vrouw te stemmen tijdens de verkiezingen op 15 maart. In dit artikel van Het Parool wordt uitgelegd hoe je het beste kunt stemmen wanneer je een betere vertegenwoordiging van vrouwen in de tweede kamer wil.

5. Internationale vrouwendag als transvrouw

Op de website Vice wordt er vandaag in meerdere artikelen aandacht besteed aan Internationale Vrouwendag. In dit artikel interviewen ze Loena (bekend van Hij is een Zij). In het artikel vertelt Loena hoe het is om als transvrouw Internationale Vrouwendag te vieren. Als iemand die door het leven gegaan is als zowel man als vrouw heeft zij een unieke kijk op dit onderwerp.

Hebben jullie nog een interessant artikel gelezen vandaag? Deel het met ons in de comments!