Allemaal lesbisch

Allemaal lesbisch is een documentairefilm uit 2011 gemaakt door Milderd Roethof in samenwerking met LetsBeOpen en het instituut voor vrouwengeschiedenis. De documentaire vertelt het verhaal van een aantal moderne lesbiennes in Nederland. We krijgen een kijkje in hun leven en ze vertellen ons onder andere over de manier waarop ze uit de kast zijn gekomen. Je kunt de documentaire gratis online kijken op de website van NPO, de link vind je onderaan dit artikel.

Bianca Hagenbeek

Een van de geïnterviewde vrouwen uit de documentaire Allemaal lesbisch is Bianca Hagenbeek, bekend als winnares van Big Brother 2. In de reality show was ze erg open over haar geaardheid. Enkele jaren later besloot Bianca de online community LetsBeOpen te starten. Een aantal vrouwen kwamen naar haar toe met de vraag of ze niet een leuk vrouwenfeest kon organiseren. En zo is het women-only feest Flirtation geboren.

Marokkaans en lesbisch

In de documentaire vertelt ook Ikram, een Marokkaanse jonge vrouw, haar verhaal. Ze is een aantal jaren geleden naar Nederland gevlucht omdat haar geaardheid niet werd geaccepteerd door haar eigen familie. Het verhaal van Ikram is schokkend, ze krijgt nog steeds bedreigingen van haar eigen broers. De meeste andere verhalen in de Allemaal lesbisch zijn iets minder heftig. Zoals die van DJ Tamara en fotomodel Fabiana, twee zelfverzekerde lesbiennes die erg tevreden zijn met hun geaardheid.

Documentaire over lesbische vrouwen

Allemaal lesbisch is een documentaire die laat zien dat lesbische vrouwen eigenlijk heel gewoon zijn. De film is interessant en herkenbaar voor iedere lesbische of biseksuele vrouwen. Voor degenen die nog niet uit de kast zijn kunnen de verhalen een inspiratie zijn. De documentaire duurt iets minder dan één uur en blijf helaas redelijk aan de oppervlakte. Daarnaast geven de verhalen een eenzijdig beeld van lesbische vrouwen. Maar wellicht is dit expres gedaan. Door de documentaire luchtig en toegankelijk te maken wordt natuurlijk een groter publiek getrokken. Allemaal lesbisch is zeker het kijken waard. Kijk de documentaire Allemaal lesbisch online via de website van NPO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *