Boekreview: Here Comes The Sun

Het boek Here Comes The Sun speelt zich af in het altijd zonnige Jamaica. Nicole Dennis-Benn laat ons in haar debuut roman kennis maken met het echte Jamaica van de vorige eeuw. Armoede is dagelijkse kost en de hoofdpersonen moeten vechten om te overleven. Niets is wat het lijkt op dit prachtige tropische eiland met hagelwitte stranden en prachtige palmbomen.

Het verhaal:

Het boek gaat over Margot die samen met haar zusje Thandi, haar moeder Dolores en haar oma woont. Margot is het hoofd van de receptie in een van de grote toeristische resorts in Jamaica. Helaas is dit niet de enige manier waarop Margot haar geld verdient. Op jonge leeftijd heeft ze namelijk al geleerd dat ze haar lichaam kan verkopen om te overleven. Margot werkt extra hard om haar jongere zusje Thandi naar school te kunnen laten gaan om zo te zorgen dat haar niet hetzelfde overkomt.

Wanneer er plannen komen voor een nieuw resort ziet Margot een kans om hogerop te komen. Ze wil graag bedrijfsleidster worden zodat ze kan ontsnappen aan haar leven in armoede en een bestaan op kan bouwen met haar geheime liefde. Liefde tussen twee vrouwen is namelijk verre van geaccepteerd in Jamaica, vooral niet in de armere dorpen waarin Margot is opgegroeid. Haar ambities en droom van een beter bestaan voor haar en haar zusje drijven Margot tot extreme acties met onomkeerbare gevolgen. Kan Margot Thandi beschermen? En krijgt ze de kans om samen te zijn met haar geliefde? Je leest het in het onvergetelijke boek van Nicole Dennis-Benn!

Wat wij er van vonden:

Over het algemeen reviewen we veel luchtige boeken die makkelijk weg lezen op IntoGirls. Dat is deze keer wel een ander verhaal. Met thema’s als racisme, prostitutie, armoede en homohaat kun je Here Comes The Sun niet bepaald een luchtig boek noemen. Dit betekent niet dat het boek niet de moeite waard is, zit je eenmaal in het verhaal dan leg je het niet meer weg.

Nicole Dennis-Benn neemt je mee naar Jamaica, je ziet de tropische omgeving voor je, voelt de zinderende hitte en kan de zilte zeelucht bijna ruiken. Het boek is rauw en laat je de werkelijkheid zien van een eiland dat wij toeristen enkel kennen als een paradijs. De harde realiteit van het boek zet je aan het nadenken. De personages zijn echt en verre van perfect en dat is precies wat dit boek zo sterk maakt.

Meer leesvoer ontdekken? Klik hier voor meer boek reviews!