Check deze 3 queer films tijdens IFFR 2019

Van 23 januari tot en met 3 februari vindt de 48e editie van het International Film Festival Rotterdam (afgekort IFFR) plaats. Tijdens het festival worden ruim 500 films, documentaires en korte films getoond. Ook dit jaar vind je er diverse films met een queer tintje! Ben jij erbij?

In dit artikel vertellen we je meer over 3 queer films die je kunt gaan zien tijdens IFFR 2019.

Rafiki

“Brave Keniaanse meisjes worden brave Keniaanse echtgenotes”, is Kena en Ziki al hun hele jonge leven verteld. En dat een hypotheek de droom van elke gezonde Keniaan is. Maar Kena en Ziki willen meer. Ze willen avontuur en echte liefde, geen saai bestaan als gehoorzame echtgenote in de buitenwijken. Wanneer ze verliefd worden op elkaar, ondervinden ze pas echt hoe behoudend de wereld om hen heen is. De relatie tussen de twee jonge vrouwen is het warme, kloppende hart van deze sprankelende en kleurrijke film.

 

Knife + Heart

Een voor een worden de acteurs die figureren in Anne’s homo-erotische pornofilms vermoord door een gemaskerde moordenaar. De politie lijkt nauwelijks interesse te hebben in de moorden, dus gaat Anne (Vanessa Paradis) zelf op onderzoek uit. Ondertussen rouwt ze om haar stukgelopen relatie met Loïs, die als editor aan haar films werkt.

 

Genèse

Guillaume zit op een kostschool, waar hij de gangmaker van de klas is. Gaandeweg ontwikkelt hij gevoelens voor zijn beste vriend, een sportieve ijshockeyer. Guillaumes zus Charlotte wisselt haar degelijke jeugdliefde in voor een fouter type. De derde, losstaande verhaallijn is voor Félix, een jonge tiener die op zomerkamp zijn eerste pure liefde beleeft. Dit deel verklaart de raadselachtige titel van de film: het is het begin van alles.