De 5 beste lesbische videoclips van 2017

Dit jaar zijn er al verschillende lesbische videoclips uitgebracht van diverse artiesten. Maar welke clips zijn nou echt de moeite waard om te bekijken en te beluisteren? In deze top 5 hebben we op een rijtje gezet welke clips het meest in het oog springen.

1. Hayley Kiyoko – SLEEPOVER

Deze zangeres heeft wel vaker clips gemaakt met zichzelf en een ander meisje in de hoofdrol. Bekende voorbeelden zijn Cliffs Edge, Girls Like Girls en dit jaar dus ook SLEEPOVER. Waar het er in Cliffs Edge wat ruiger aan toe gaat, is de clip van SLEEPOVER ook best wel heet. Het nummer is best wel zielig, in de zin dat Hayley aan een meisje denkt en haar niet langer alleen in haar hoofd wil zien maar ook in het echt. Dat ze dit dus inbeeldt wordt pas later in de clip duidelijk, maar de tekst ondersteunt die illusie goed. Het zijn twee hele mooie vrouwen in een hele mooie clip. Een heel gevoelig liedje en we denken ook wel het perfecte nummer voor als je door een moeilijke tijd gaat, nadat je gedumpt bent, bijvoorbeeld. Hoe dan ook: de setting is mooi en de vrouwen zijn mooi, maar het liedje is redelijk emotioneel.

 

2. FLETCHER – WastedYouth

In deze clip speelt bekende YouTuber Shannon Beveridge, samen met Fletcher zelf. Het nummer is heel leuk en lekker om mee te zingen, de clip is wat minder. Het bestaat vooral uit veel flitsende beelden van het heden (Fletcher en Shannon die samen op straat rondhangen) en oude videobeelden van vroeger. Wat deze clip wel heel leuk maakt, is het kattenkwaad dat Shannon en Fletcher uithalen. Ze hangen een beetje rond, klieren met elkaar door in een wasserette rond te dansen en aan het einde van de clip zoenen ze. Het lijkt er in ieder geval op dat ze veel lol hebben en dat is vooral heel leuk om te zien.

 

3. KeeanaKee ft. Maffio – Coconut Rum and Coke

De setting van deze clip is anders dan de andere nummers in deze top 5. Ook de muziek is anders, meer Latin in plaats van simpele pop. Het is wel een lekker swingend nummer, heel iets anders dan het nummer van FLETCHER. Hier kan je in ieder geval goed op dansen. Wat de video betreft vinden we het wat minder. Het lijkt een beetje op de standaard Latin clip: op een strand in een bikini met een vent die er wat in het Spaans doorheen rapt. Het leuke aan deze video is wel dat het om twee vrouwen gaat. Je zou het niet verwachten, aangezien de zangeres en de rapper in het begin samen lopen, maar al snel ziet Keeana een stoere meid op straat staan. Samen dansen ze terwijl ze zingen over Coconut Rum and Coke. De lyrics spreken ons niet echt aan, maar met je heupen swingen kan je wel op dit liedje en het is natuurlijk heel erg leuk dat er twee vrouwen in de clip spelen.

 

4. Hayley Kiyoko – Feelings

Voor de tweede keer staat ze in deze top vijf. Het nummer is heerlijk om op te dansen en mee te zingen. De clip die erbij hoort is anders dan je zou verwachten. Bij de clip van SLEEPOVER is alles best lieflijk, mooi en zacht. Maar in deze clip stapt Hayley uit haar auto nadat ze een mooi meisje ziet lopen. Ze doet eigenlijk wat mannen vaak doen bij vrouwen, we kregen er flashbacks bij naar de clip van ‘The Way You Make Me Feel’ van Michael Jackson. Daar loopt hij constant een vrouw achterna om te vertellen hoe erg hij haar wel ziet zitten. Dat is eigenlijk precies wat Hayley doet vanaf het moment dat ze uit die auto stapt. Ze danst om haar heen, komt dichtbij haar en doet over het algemeen heel stoer en dat kan ze ontzettend goed.

 

5. FAYA – Flirtation ft. Jalisa Romy & JR Kenna

Deze clip is overduidelijk de heetste van allemaal. Dit is niet eens de originele versie. De eerste upload van de clip werd van YouTube gehaald, omdat het te pikant zou zijn. Deze versie is dus bewerkt, één van de heftigste scènes is eruit gehaald. Nu moeten we eerlijk zeggen dat de clip nog steeds ontzettend stomend is. Waar we vooral aan moest denken bij deze video is de video van Justin Bieber met ‘What Do You Mean?’ Veel scènes spelen zich af in bed en normaal verwachten we bij schaars geklede vrouwen altijd een man waarmee ze de tijd doorbrengen, maar dat is hier niet het geval. In de hele clip zijn alleen maar vrouwen te zien, met of zonder kleding aan. Het nummer is helaas niet echt memorabel, de volgende dag zouden wede teksten niet meer kunnen herinneren. De clip daarentegen wel, absoluut de moeite waard om even een kijkje te nemen.