De Hokjesman: de lesbiennes

De Hokjesman is een Nederlands tv-programma waarin Michael Schaap verschillende subculturen in ons land onderzoekt. In een van de meest recente afleveringen duikt hij in de wereld van de lesbische vrouwen. Het programma wordt uitgezonden op NPO 2 (VPRO). De aflevering ‘de lesbiennes’ werd op vrijdag 6 mei uitgezonden en is via de link onderaan dit artikel terug te kijken.

De lesbiennes

Michael a.k.a. De Hokjesman denkt zelf helemaal niet in hokjes maar probeert juist de groep die hij onderzoekt vanuit verschillende oogpunten te bekijken. We zien dan ook jonge meiden en oudere dames voorbij komen in deze aflevering. Omdat de groep lesbische vrouwen zo divers is is het lastig gebleken een duidelijk beeld te schetsen van onze groep. We zijn immers niet allemaal ieder weekend op het voetbalveld of in de gaybar te vinden.

Een kijkje in onze wereld

In de aflevering over lesbiennes komt ook een tweeling aan het woord waarvan er één lesbisch en één hetero is. Er komt een voetbalelftal met grotendeels lesbische vrouwen aan het woord. En er wordt gesproken over woorden als pot, lesbienne en lesbo. Want wat kan nou eigenlijk écht niet of juist wel?

Al met al een interessante aflevering van De Hokjesman waarin een aantal van de lesbiennes van Nederland het woord krijgen. Een fijne afwisseling in televisieland, waar over het algemeen meer aandacht is voor homoseksuele mannen. Bekijk de aflevering de lesbiennes hier. Wat herken jij in jezelf terug als je kijkt naar de geïnterviewde vrouwen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *