Favoriete Queer Podcasts

Wij zijn gek op het luisteren van podcasts, en dan vooral queer podcasts! Het perfecte vermaak tijdens saaie klusjes en heerlijk tijdens het autorijden, eten koken of schoonmaken. En natuurlijk luisteren we dan het liefst naar een podcast van iemand uit de LGBTQ+ community. Op deze manier ontdekken we regelmatig nieuwe boeken, films of series. Daarnaast zijn een hoop van de podcasts ook heel leerzaam. Je leert bijvoorbeeld meer over de geschiedenis van bekende en minder bekende LGBTQ’ers of over gender en identiteit. Kortom, tijd om te gaan luisteren! Lees verder om onze favoriete podcasts te ontdekken.

Queery

Deze podcast kwam al eerder voorbij op IntoGirls, maar mag niet uit het lijstje ontbreken: Queery van Cameron Esposito! Queery is bij uitstek onze favoriete podcast. In de afleveringen interviewt Cameron steeds een ander persoon uit de LGBTQ community. Er is veel aandacht voor diversiteit en de gesprekken gaan vooral over (gender)identiteit en seksuele voorkeur, maar ook over andere maatschappelijke thema’s. Stand up comedian Cameron is de perfecte bedachtzame gastvrouw die veel aandacht heeft voor haar gasten en ze de ruimte geeft om hun verhaal te delen. Dit leidt tot interessante gesprekken die heel fijn zijn om naar te luisteren, kortom: een echte aanrader!

Queery is gratis te beluisteren via iTunes!

Queery Cameron Esposito

Lez Hang Out

Lez Hang Out! De podcast van Ellie Brigida en Leigh Holmes Foster, twee vriendinnen die ieder aan één kust van de VS wonen. In deze podcast, die nog maar recent gestart is, bespreken de twee vriendinnen van alles dat met lesbisch zijn te maken heeft. De podcast heeft wel één terugkerend thema: lesbisch entertainment. De afleveringen zitten vol met referenties naar lesbische films en series. Zo komt er regelmatig een aflevering uit waarin één lesbische film uitgebreid besproken wordt (inclusief drankspelletjes voor wanneer je zelf de film wil kijken!). Perfect voor de lesbische film en serie liefhebber dus! Daarnaast interviewen Ellie en Leigh bekende en minder bekende lesbiennes die iets bijdragen aan de LGBTQ community en entertainment wereld. Lez Hang Out is een vrolijke podcast met afleveringen van ongeveer 40 minuten tot 1 uur lang. Perfect om een saai auto of trein ritje op te vrolijken dus!

Lez Hang Out is gratis te beluisteren via iTunes of via de website!

Lez Hang Out

The Lesbian Talkshow

The Lesbian Talkshow is een verzameling van verschillende podcasts. Zo is er onder andere een podcast over boeken, een over lesbische en biseksuele vrouwen in de geschiedenis, een over films en een gezellige podcast waar over allerlei uiteenlopende onderwerpen wordt gekletst.

De laatstgenoemde podcast heet Les Talk About It en wordt gehost door Sheena en Tamara, een getrouwd stel. De podcasts van Les Talk About it zijn aan de korte kant, zo rond de 10 minuten. Hierdoor kun je er makkelijk één tussendoor luisteren of juist meerdere onderwerpen achter elkaar. De podcasts zijn kort en krachtig en gaan bijvoorbeeld over coming out, lesbische porno, het hebben van meerdere orgasmes, lesbische relaties en het versieren van vrouwen. Kortom een heleboel onderwerpen die één ding gemeen hebben: vrouwen en lesbisch zijn.

De podcasts van The Lesbian Talkshow zijn via iTunes en de website van de podcast te beluisteren!

Nancy

Nancy is een podcast over queer identiteit en de reis daar naartoe. De podcast wordt gehost door Tobin Low en Kathy Tu, twee vrienden en beide leden van de LGBTQ community. Deze podcast vertelt vooral de verhalen van de LGBTQ community. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod: uit de kast komen (op werk), genderidentiteit, relaties, vriendschappen, politiek en queer media. De podcast is net een beetje anders dan anderen en bestaat vooral uit professioneel geproduceerde reportages (meestal door Kathy of Tobin) waar vervolgens door Kathy en Tobin commentaar op wordt gegeven. Er komen veel andere mensen uit de LGBTQ community aan het woord en er worden ook regelmatig bekende personen geïnterviewd (zoals Tegan and Sara en Lena Waithe).

Nancy is een hele goede podcast die belangrijke maatschappelijke onderwerpen aansnijdt en zorgt voor een heleboel herkenning. Een aflevering die we bijzonder mooi vonden is die waarin Kathy herhaaldelijk uit de kast komt tegenover haar Chinese moeder. De aflevering geeft een bijzonder inkijkje in de ervaring van een lesbienne die moet navigeren tussen twee verschillende culturen.

Nancy is hier te beluisteren!

Nancy podcast

Homoground

Homoground is de perfecte podcast voor muziekliefhebbers! In Homoground wordt niet alleen gesproken maar wordt ook muziek gedraaid. Zo ontdek je de leukste queer muziek van de underground. De muziek wordt afgewisseld met interviews met artiesten uit de LGBTQ+ community. Allerlei soorten muziek komen aan bod, van pop, rock en electronische muziek tot lesbische reggeaton.

Homoground is te beluisteren via iTunes of via de website van Homoground!

Strange Fruit

Deze wekelijkse podcast wordt gehost door Jaison Gardner en Kaila Story, professor aan de University of Louisville. De podcast gaat over politiek en pop culture vanuit een gay en Afro-Amerikaans perspectief. De podcast behandelt allerlei actuele onderwerpen zoals racisme, seksuele fluïditeit en mediarepresentatie. Daarnaast worden er regelmatig gasten geïnterviewd zoals bijvoorbeeld Lea DeLaria van Orange Is The New Black.

Strange Fruit is te beluisteren via iTunes!

Strange Fruit podcast

Welke podcast is jouw favoriet? Of heb je nog aanraders die we niet genoemd hebben? Laat het ons weten in de comments!