Hoe herken je of iemand lesbisch is?

Hoe herken je of iemand lesbisch is? Als we daar nou eens een concreet antwoord op hadden! Je vindt hier jammer genoeg geen checklist met items die je aan kan kruisen. Wel geven we je een aantal handige tips waaraan je lesbiennes soms kunt herkennen. En soms niet natuurlijk, want lesbiennes zijn allemaal verschillend!

Wanneer je net uit de kast bent kan het best lastig zijn om andere lesbiennes te herkennen. Na een tijdje zal je ‘gaydar’ zich vast wel wat verder ontwikkelen. Al blijft het natuurlijk lastig en blijft de kans op een ‘straight girl crush’ bestaan. Lees verder om te ontdekken waar je op moet letten als je wil weten of dat ene leuke meisje ook op vrouwen valt.

1. Kleding

Je kunt natuurlijk niet aan haar kleding zien of ze lesbisch is. Toch zijn er een aantal kleding items die opvallend vaker door vrouwen die gay zijn worden gedragen. Denk aan de geruite blouse, baggy jeans en stoere jasjes. Ook beanies, snapbacks en hoedjes zijn vaak populair.

Lesbienne herkennen kleding

Inspiratie nodig voor je eigen kledingkast? Dit mag er in ieder geval niet uit ontbreken!

2. Schoenen

Voor schoenen geldt natuurlijk hetzelfde als voor kleding. Maar ook hier zijn sommige schoenen populairder dan andere. Denk aan converse, vans, sneakers in het algemeen en veterlaarsjes zoals Dr. Martens.

3. Korte nagels

Do we need to say more?

Korte nagels lesbisch

4. Kapsel

Ja we zijn bij het volgende stereotype aanbeland: lesbische kapsels. We staan er nou eenmaal om bekend dat we vaker kort haar hebben. Dit stereotype is wel enigszins op waarheid gebaseerd… Maar er zijn ook veel lesbische vrouwen met lang haar.

Lesbisch kapsel

Benieuwd aan welke kapsels je een lesbienne herkent? Je vindt ze in dit artikel!

5. Houding & uitstraling

Ook deze tip geldt natuurlijk niet voor iedere vrouw die op vrouwen valt, maar hier zul je in een hoop gevallen wel wat aan hebben. Let eens op haar houding: hoe zit ze, hoe loopt ze en hoe beweegt ze met haar handen? Lesbiennes en biseksuele vrouwen hebben vaak een iets meer masculiene houding dan hetero vrouwen. Ze zijn vaak zelfverzekerder en hebben een stoerdere uitstraling. Uitstraling is misschien wel de belangrijkste give-away waaraan je haar herkent. Maakt ze oogcontact met je? Geeft ze je een sexy zelfverzekerde glimlach? Dan kun je zeker wel een kansje wagen!

Lesbische uitstraling