Interview met Red (OITNB)

Kate Mulgrew speelt de Russische Galina “Red” Reznikov in de hitserie Orange is the New Black. Het Engelse Diva Magazine interviewde de roodharige actrice niet lang geleden om erachter te komen hoe Kate het vindt om een lesbisch icoon te zijn en om meer te weten te komen over het nieuwste seizoen van Orange is the New Black. Wij vertellen er je meer over!

Red

Red is een van de hoofdrolspelers van de Netflix serie Orange is the New Black. Ze is de leider van de keuken, een echte powervrouw en ze wordt door sommige van de gevangenen ook wel als moeder beschouwd. Red is een serieuze en slimme vrouw met een goed gevoel voor humor. En natuurlijk een niet te missen Russisch accent.

LHBT acceptatie in Amerika

De gevangenisserie is een goede vertegenwoordiging voor (onder andere) de LHBT gemeenschap. Wat vindt Kate Mulgrew van de huidige situatie voor LHBT mensen in Amerika? Ze merkt dat het in wereldsteden als New York en Los Angeles grotendeels wordt geaccepteerd maar dat het midden van Amerika nog een lange weg te gaan heeft als het gaat om LHBT acceptatie. Daarom vindt Kate het des te belangrijker dat hier aandacht aan wordt besteed in populaire series als Orange is the New Black.

Kate Mulgrew in Star Trek

Kate Mulgrew speelde behalve de rol van Red ook een rol in de bekende sciencefictionserie Star Trek: Voyager. Namelijk die van Kathryn Janeway, kapitein van ruimteschip Voyager. Deze rol heeft ervoor gezorgd dat ze een echt lesbisch icoon is geworden. En wat Kate daar zelf van vindt? Ze voelt zich erdoor gevleid.

Orange is the New Black seizoen 4

Diva Magazine vroeg Kate natuurlijk ook naar seizoen 4 van Orange is the New Black. De actrice noemt het nieuwste seizoen meedogenloos, groot en zou het omschrijven als een tsunami waarin de karakters zich begeven. Wie zal het overleven? Wij zijn in ieder geval aan het binge watchen. Jij ook?