It Got Better – coming out stories van bekende lesbiennes

Je ken het wel: je moet eigenlijk iets nuttigs doen, maar je belandt op YouTube en op eens zijn er drie uur voorbij… Zo kwamen we de volgende filmpjes tegen. De serie heet ”It Got Better” en is al een paar jaar oud. We vonden de filmpjes zo inspirerend dat we ze toch graag met je willen delen.

Interviews met bekende lesbiennes

In It Got Better worden bekende lesbiennes geïnterviewd. Zij vertellen hun coming out verhaal en beschrijven hoe het was om lesbisch te zijn in hun jeugd. Vervolgens vertellen ze hoe het voor hun beter werd. Want dat is de boodschap van deze serie. Hoe moeilijk je het nu ook hebt, op de middelbare school, met uit de kast komen, met ouders en/of andere mensen die je niet accepteren, het wordt allemaal beter. Wanneer je ouder en zelfstandig wordt en je eigen keuzes kunt maken zal het leven makkelijker worden.

Dus voor iedereen die een hart onder de riem nodig heeft, hold on! Hieronder hebben we vast een paar filmpjes voor je. De volgende filmpjes bevatten stuk voor stuk sterke vrouwen die succesvol zijn in wat ze doen. Wij zien ze als echte inspiratiebron. Ben trots op wie je bent en ga je dromen achterna!

It Got Better – Jane Lynch

Jane Lynch ken je waarschijnlijk als Sue Sylvester, de ietwat gestoorde cheerleading coach, uit Glee. In Glee drijft ze regelmatig de spot met lesbische stereotypes. In Glee wordt ook duidelijk dat Jane een fenomenale actrice is, die graag controversiële onderwerpen onder de aandacht brengt. Maar ook in The L Word heeft ze een rolletje, daar zien we haar als advocate Joyce Wishnia.

 

It Got Better – Tegan & Sara

Tegan & Sara zijn bekend van hun gelijknamige band. De dames, die een eeneiige tweeling zijn, zijn beide lesbisch en zijn daar altijd eerlijk voor uitgekomen. Afgelopen zomer is hun 8e album uitgekomen, genaamd ”Love You To Death” en in februari geven Tegan & Sara een optreden in Paradiso! In het onderstaande filmpje vertellen ze je hoe het leven makkelijker wordt als je ouder wordt.

 

It Got Better – Portia De Rossi

Portia de Rossi is Nederland vooral bekend als de partner van Ellen Degeneres, maar deze heeft meer in haar mars dan alleen ”de vrouw van”. De Australische actrice zou je namelijk kunnen kennen van de film Scream 2 en de series Ally Mcbeal en Arrested Development. In het onderstaande filmpje vertelt Portia hoe ze in haar jeugd worstelde met haar geaardheid en met een eetstoornis. Maar zoals de titel al zegt… ”it got better”.