Nieuw album Tegan and Sara: The Con X Covers!

Tegan and Sara brengen voor de tiende verjaardag van hun album The Con een nieuw album uit: The Con X Covers! Op dit album coveren bekende (en voor ons Nederlanders minder bekende) artiesten de nummers van het album The Con. Alle opbrengsten van het album gaan naar de Tegan and Sara Foundation, een non-profit organisatie die zich inzet voor de rechten van LGBTQ+ vrouwen en meisjes.

The Con X Covers

Op 20 oktober 2007 kwam het album The Con van Tegan en Sara uit. The Con was een album dat veel betekent heeft voor Tegan and Sara zelf als voor hun carrière. Het succes van The Con zorgde er voor dat ze populair werden bij een groter publiek. Het rauwe en intieme melancholische album vond veel aansluiting bij de fans en wordt door veel fans nog steeds gezien als hun favoriete album. Tegan and Sara wilden daarom de verjaardag van The Con niet ongemerkt voorbij laten gaan.

The Con X Covers

En dat doen ze zeker niet! Alle nummers van het album plus vier bonus tracks zijn namelijk gecoverd door bekende artiesten die zelf tot de LGBTQ+ community behoren of deze community uitgesproken steunen. Denk aan artiesten zoals Bryan Adams, Cyndi Lauper, Sara Bareilles en Hayley Williams van Paramore. Ook een hoop (voor ons) minder bekende artiesten hebben hun eigen interpretatie aan de nummers van het album gegeven.

De echte diehard fans zullen misschien de originele versies van de nummers van Tegan and Sara prefereren, maar ook tussen de covers zitten een paar juweeltjes. Bij ons zijn vooral de covers van Nineteen, Hop a Plane en Floorplan favoriet.

 

The Con X Tour

Om te vieren dat het album tien jaar bestaat doen Tegan and Sara ook een tour door Noord Amerika. Tijdens de shows spelen ze akoestische versies van alle nummers van het album plus nog een paar andere hits. Helaas komt deze tour niet naar Europa. Maar niet getreurd, waarschijnlijk wordt één van de shows gestreamd of komt er een DVD van de show.

Tegan and Sara foundation

Alle opbrengsten van het album en één dollar per kaartje van de tour gaan naar de Tegan and Sara Foundation. Met de Tegan and Sara foundations zetten Tegan and Sara zich in voor economische gelijkheid, gezondheidszorg en representatie van LGBTQ+ meisjes en vrouwen. Met de Tegan and Sara foundation willen Tegan and Sara hun werk voor de LGBTQ+ community voortzetten. Op het moment richt de Tegan and Sara foundation zich vooral op projecten in Noord Amerika, maar de foundation wil zich later ook op andere gebieden gaan richten waar LGBTQ+ meisjes en vrouwen worden achtergesteld.

Benieuwd naar het nieuwe album van Tegan and Sara? Je kunt het streamen op Spotify, luisteren op YouTube of kopen via iTunes.