Queery een podcast van Cameron Esposito

Ben je al bekend met de podcast Queery van Cameron Esposito? Nee? Tijd om te gaan luisteren! In Queery interviewt Cameron bekende LGBTQ+’ers over hun identiteit en gaat ze in op onderwerpen zoals sexualiteit, gender en mensenrechten. Als je geïnteresseerd bent in deze onderwerpen dan is deze podcast echt iets voor jou!

Cameron Esposito

De naam Cameron Esposito heb je misschien al eerder voorbij zien komen op IntoGirls. Je vindt haar bijvoorbeeld in ons lijstje met leukste lesbische stand up comedians. Daarnaast hebben we ook een review geschreven over Take My Wife, de serie die Cameron samen met haar partner Rhea produceert en waarin ze samen acteren.

Cameron is een bekende naam aan het worden in ‘lesboland’ aan de andere kant van de oceaan en ook hier in Nederland verdient ze meer aandacht volgens ons. Ze bereikt met haar stand up comedy meer dan alleen lesbiennes en behandelt daarin altijd relevante en belangrijke onderwerpen. Ze is een voorvechter van gelijke rechten voor iedereen in Amerika en een rolmodel binnen de LGBTQ+ community.

Queery

In iedere aflevering van Queery komt er een andere gast aan het woord. Inmiddels staan er drie afleveringen online en komen er iedere week nieuwe afleveringen bij. In de eerste aflevering interviewt Cameron haar partner Rhea. Ze gaan in op de ontwikkeling van Rhea’s (gender)identiteit en seksuele voorkeur. Een interessant en open gesprek waarin je Rhea (ook een stand up comedian) en Cameron beter leert kennen. In aflevering twee wordt Solomon Georgio geinterviewd (een mannelijke homoseksuele comedian) en in aflevering drie komt Jill Soloway aan bod. Jill Soloway identificeert zich als non-binary en schreef onder andere de serie Transparent over een ouder die uit de kast komt als transgender.

Je vindt Queery hier: http://www.feralaudio.com/show/queery/ of op Itunes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *