Series met een lesbisch tintje (deel 6)

Er komt geen einde aan de stroom heerlijke bingewatch series met een lesbisch tinje. Ideaal voor een avondje Netflix & chill! Ook nu hebben we weer een vijftal leuke series voor je op een rijtje gezet die je eenvoudig kunt streamen. Lees snel verder!

1. Wynonna Earp

Wynonna Earp is een sci-fi serie met een western randje die draait om het gelijknamige hoofdpersonage, Wynonna Earp. Op haar 27ste verjaardag keert ze terug naar haar geboorteplaats, Purgatory, waar ze erachter komt dat ze bovennatuurlijke akrachten en een speciaal revolver heeft geërfd. Het plaatsje Purgatory ligt in de Ghost River driehoek, een vervloekt terrein waar teruggekeerden (een soort demonen) zich schuil houden. Alleen Wynonna kan hen met haar revolver “Peacemaker” terugsturen naar de hel.

Gelukkig hoeft Wynonna het allemaal niet alleen te doen. Ze krijgt hulp van haar zusje Waverly, Black Badge agent Dolls en revolverheld Doc Holliday. Al in een van de eerste afleveringen van seizoen 1 ontmoet Waverly het nieuwe hulpje van de sheriff, Nicole Haught. Het is wel duidelijk dat Nicole haar ziet zitten. Maar is het gevoel wederzijds? Kijk nu het eerste seizoen van Wynonna Earp via Netflix! Er is al een tweede seizoen, maar dat is (nog) niet beschikbaar op Netflix.

 

2. The Good Wife

De serie The Good Wife draait om Alicia Florrick, haar man Peter (gespeeld door acteur Chris Noth, voor velen bekend als ‘mister Big’ uit Sex and the City) en hun gezin. Omdat Peter in de gevangenis zit vanwege een seks- en corruptieschandaal keert Alica terug in de advocatuur om zo haar gezin te kunnen onderhouden. Alicia raakt bevriend met Kalinda, een privé detective. De biseksuele Kalinda heeft gedurende de serie een knipperlicht-relatie met FBI agent Lana.

Bekijk alle 7 seizoenen nu via Netflix (of via Videoland)! Check hieronder een van de scenes met Kalinda en Lana.

 

3. The Good Fight

The Good Fight is een spin-off van de serie The Good Wife. De serie draait om Diane Lockhart (die je dus ook kent van The Good Wife), een advocate die door een schandaal haar pensioen verliest, waarbij ook haar reputatie flink wordt beschadigd. Ze komt in een zwart gat terecht. Samen met haar petekind Maia Rindell en Lucca Quinn proberen ze hun reputatie te herstellen. Maia heeft al een lange tijd een relatie met een vrouw, Amy, waarmee ze ook samenwoont. Amy heeft een minder grote rol in de serie dan Maia en ook hun relatie krijgt minder aandacht dan andere relaties in de serie. Maar wat niet is, kan nog komen in het volgende (al aangekondigde) seizoen.

Kijk het eerste seizoen van The Good Fight via Videoland.

 

4. The Handmaid’s Tale

De serie The Handmaid’s Tale speelt zich af in Gilead, gelegen in de door oorlog verscheurde Verenigde Staten van de toekomst. Door ziekten en milieuverontreiniging zijn nog maar weinig vrouwen vruchtbaar, waardoor het geboortecijfer al jaren daalt. De vrouwen die nog wel vruchtbaar zijn worden ontdaan van al hun rechten en krijgen de naam handmaid.

Het hoofdpersonage June Osborne wordt gespeeld door Elisabeth Moss. In Gilead komt ze een oude vriendin, Moira, tegen. Moira wordt gespeeld door Samira Wiley (die je kent als Poussey uit de serie Orange is the New Black). Het blijkt al snel dat ze in Gilead lesbiennes zien als verraders. En er wordt hard opgetreden tegen deze verraders. Wat zal dit betekenen voor Moira?

The Handmaid’s Tale, bekroond met een Emmy-award voor Beste Dramaserie en nog zeven andere Emmy-awards(!), is vanaf 3 november te zien via Videoland. Check hieronder snel de trailer!

 

5. Degrassi: Next Class

De langlopende serie Degrassi kent meerdere LHBT+ karakters, waaronder ‘bad girl’ Zoë Rivas. In het eerste seizoen van de spin-off Degrassi: Next Class ontwikkelt Zoë gevoelens voor haar bff Grace. Hierdoor gaat Zoë natuurlijk twijfelen over haar geaardheid. En wat voelt Grave hoor haar? Kan Zoë omgaan met deze nieuwe gevoelens en wat doet ze als ze zich afgewezen voelt?

Ben je benieuwd geworden naar Degrassi: Next Class? Dan hebben we goed nieuws voor je! Je kunt de serie lekker naar je huiskamer streamen via Netflix. Bekijk hieronder snel de trailer van het eerste seizoen.

 

Kun je geen genoeg krijgen van series met een lesbisch tintje? Kijk dan eens naar de series in deel 1, deel 2, deel 3deel 4 en deel 5!