Series met een lesbisch tintje (deel 7)

In steeds meer series en films komen LHBT+ karakters voor. Daarom zijn we inmiddels al bij deel 7 van onze reeks artikelen over series met een lesbisch tintje! Maar niet alleen vanwege het lesbische tintje zijn deze series het kijken waard. Lees snel verder en ontdek welke series jij moet gaan bingewatchen!

Raak je niet uitgekeken? Scroll dan snel naar beneden. Onderaan dit artikel linken we naar de andere zes delen van deze reeks.

She’s Gotta Have It

De serie She’s Gotta Have It draait om kunstenares Nola Darling die in Brooklyn woont. In de eerste paar afleveringen van seizoen 1 zie je haar met drie verschillende mannen met wie ze een polygame relatie heeft. Maar in de vierde aflevering wordt het duidelijk dat ze ook op vrouwen valt. De panseksuele Nola zie je in deze aflevering samen met de lesbische Opal, die een dochtertje heeft. De makers van de serie zijn niet vies van een paar blotte billen en borsten zo nu en dan. Muziek speelt een grote rol in She’s Gotta Have It. Kortom, een aanrader! Je kunt She’s Gotta Have It kijken via Netflix.

 

The Returned

The Returned is een spannende serie uit 2015 die sinds kort te zien is via Netflix. De serie speelt zich af in een klein stadje naast een enorme stuwdam. Wanneer er plotseling mensen opduiken die al jaren geleden overleden zijn staat het hele plaatsje op zijn kop. Onder de teruggekeerden zit een klein jongetje. Hij wordt op een avond gevonden door dokter Julie Han (gespeeld door actrice Sandrine Holt, die je wellicht nog kent als Catherine uit de serie The L Word). Haar ex-vriendin die bij de lokale politie werkt vertrouwt het zaakje niet. Maar wil Julie naar haar luisteren? Kijk snel de trailer van The Returned!

 

Easy

De comedyserie Easy (2016) draait om een groep jonge mensen in Chicago. Allemaal hebben ze een andere achtergrond en hun eigen problemen in de liefde, hun seksleven en/ of relaties. Easy speelt in op hedendaagse thema’s zoals daten via Tinder en het maken van selfies. De tweede aflevering, genaamd Vegan Cinderella, draait om Chase en Jo. De twee leren elkaar kennen tijdens een concert en belanden samen in bed. De dag erna komt Chase erachter dat Jo een hippe veganist is. Jo wil indruk op Chase maken, maar of dat zo goed uitpakt..?

De cast van Easy bestaat onder andere uit Orlando Bloom, Malin Akerman, Jake Johnson, Dave Franco, Jane Adams en Elizabeth Reaser. Er zijn tot nu toe twee seizoenen gemaakt die ieder bestaan uit acht afleveringen. Je kunt Easy kijken via Netflix. De meningen over de serie zijn sterk verdeeld. Oordeel zelf! Wat vind jij van Easy?

 

Riverdale

Riverdale is een serie die draait om een groep tieners die wonen in de plaats Riverdale. Het verhaal begint wanneer Archie, Betty, Jughead en Veronica betrokken raken bij een moordzaak. Riverdale blijkt toch niet zo’n perfect en braaf stadje te zijn als we op het eerste oog moeten geloven. Heeft Riverdale’s criminele organisatie, de Southside Serpents, iets met de moord te maken?

Jughead komt in het tweede seizoen van de serie in de problemen waardoor hij naar een nieuwe middelbare school moet. Eentje aan de andere kant van de stad, waar de Southside Serpents de baas zijn. Daar leert hij Toni (gespeeld door actrice Vanessa Morgan) kennen. In het begin lijkt het erop dat zij tussen Jughead en Betty in wil komen, maar later komen we erachter dat ze meer op meisjes valt. Bekijk hieronder de trailer (en een paar grappige bloopers) van seizoen 2.

 

Godless

Godless is een serie die zich afspeelt in 1884, in het Wilde Westen. Een gewelddadige crimineel genaamd Frank Griffin terroriseert de boel terwijl hij en zijn bende op zoek zijn naar Roy Goode, die iets van hem gestolen heeft. Roy probeert een nieuw bestaan op te bouwen in een klein stadje, La Belle in New Mexico, waar door een ongeluk in een mijn vrijwel alleen maar vrouwen wonen. Hij houdt zich verborgen op de ranch van Alice Fletcher. Mary Agnes McNue, de weduwe van de voormalige burgemeester van La Belle, neemt de leiding op zich. Ze gaat zich ook steeds vaker als man kleden en krijgt een relatie met Callie Dunne, een docent en voormalig prostituee.

De serie ging in november van dit jaar in première op Netflix. Bekijk hieronder de trailer van Godless!

 

Ben je benieuwd naar andere toffe series met een lesbisch tintje? Kijk dan snel naar de series in deel 1, deel 2, deel 3deel 4, deel 5 en deel 6!