Unapologetically Us – Portret van de moderne LHBTQ+ vrouw

Wat verbindt ons als LHBTQ+ vrouwen? Alleen het feit dat we op vrouwen vallen? Of is er meer? In de documentaire ‘Unapologetically Us’ gaat Stefanie van Wijk op zoek naar het antwoord op deze en vele andere vragen.

Hoewel het project pas net is gestart, worden er al meer dan 30 landen vertegenwoordigd. LHBTQ+ vrouwen van over de hele wereld in de leeftijd van 18 tot 35 jaar delen hun ervaring in een eigen gemaakte video. Daarnaast worden er tijdens evenementen als prides, concerten en feesten vrouwen geïnterviewd en komen medewerkers van bekende LHBTQ+ organisaties aan het woord. Met de documentaire wordt geprobeerd een realistisch, wereldwijd portret van de hedendaagse LHBTQ+ vrouw neer te zetten.

LHBTQ+ vrouwen van over de hele wereld

De verhalen laten de overeenkomsten zien tussen de vrouwen, maar ook de vele verschillen. Terwijl het in Duitsland geen probleem is om hand in hand te lopen, naar een vrouwenfeest te gaan of zelfs te trouwen is dat in Rusland of India een heel ander verhaal. Zelfs binnen een land blijken er verschillen te zijn. Vanuit Amerika vertelt een jonge vrouw over hoe makkelijk het was om uit de kast te komen in Californië. Aan de andere kant van het land in Tennessee is dat lastiger.

Bekende ‘celesbians’ zorgen juist voor verbinding. Ellen Degeneres, Hayley Kiyoko en Ruby Rose worden als belangrijke rolmodellen genoemd en prides blijken voor iedereen een moment van trots en feest.

Doe mee of doneer!

‘Unapologetically Us’ neemt twee jaar de tijd om zoveel mogelijk verhalen van vrouwen te verzamelen in de vorm van zelfgemaakte video’s, interviews, foto’s en beelden van LHBTQ+ evenementen.

Wil je meer weten? Of wil je ook je stem laten horen? Check de Instagrampagina of mail stefanievanwijk1993@gmail.com

Wil je niet meedoen maar wel je steun betuigen? Dat kan door een donatie te doen! Je vindt hier: de crowdfunding actie van Unapologetically Us.