10 Romantische films voor Valentijnsdag

Het is Valentijnsdag: tijd voor een lijst met de meeste romantische lesbische films voor jou en je geliefde. Kruip dicht tegen elkaar aan, zorg voor voldoende snacks en zet een van de volgende films aan in je eigen thuisbioscoop!

10. The Four-Faced Liar

The Four-Faced Liar is een romantische komedie uit 2010. Het verhaal speelt zich af in New York. Greg gaat aan het begin van de film bij zijn vriendin Molly wonen. Tijdens hun eerst avond uit samen sinds Greg’s verhuizing gaan ze naar een bar genaamd The Four-Faced Liar. Daar ontmoeten ze Trip, zijn vriendin Chloe en hun lesbische vriendin Bridget. En je kan wel raden wat er gebeurt tussen Bridget en Molly…

 

9. Cloudburst

De film Cloudburst draait om het lesbische stel Dotty en Stella. De kleindochter van Dotty wil haar oma in een verzorgingstehuis stoppen. Maar daar is Stella het niet meer eens en in het holst van de nacht ‘kidnapt’ ze Dotty. Ze beginnen aan een roadtrip naar Canada om daar te gaan trouwen. Onderweg pikken ze een lifter op en maken ze van alles mee.

 

8. Carol

De film Carol draait om Carol en Therese. Carol is een elegante vrouw die in een warenhuis een leuk kerstcadeau voor haar dochter zoekt. Therese werkt in het warenhuis. Ze helpt Carol bij het uitzoeken van een speelgoedtrein. Carol verlaat het warenhuis maar vergeet haar handschoenen… the oldest trick in the book!

 

7. Loving Annabelle

Loving Annabelle is een lesbische film die zich afspeelt op een Katholieke kostschool voor meisjes. Het verhaal start wanneer Annabelle aankomt op de kostschool en kennis maakt met de andere meiden en haar lerares Simone. Al gauw ontstaat er een spanning tussen Simone en Annabelle. Een spanning waartegen Simone niet lang kan vechten.

 

6. Elena Undone

Elena Undone gaat over Peyton en Elena die elkaar per toeval ontmoeten bij een adoptiecentrum. Elena en haar man willen graag een kind adopteren. Peyton is lesbisch en wil graag moeder worden. De vrouwen hebben een gemeenschappelijke kennis en liefdesgoeroe genaamd Taylor. Tijdens een van zijn bijeenkomsten zien Elena en Peyton elkaar opnieuw. Is het het lot dat de twee vrouwen Elena en Peyton bij elkaar brengt?

 5. I Can’t Think Straight

In de film I Can’t Think Straight leren we Tala kennen tijdens de voorbereidingen van haar huwelijk. Niet veel later ontmoet ze in Londen Leyla. De twee vrouwen raken bevriend en gaan samen een weekendje weg. Tijdens dit reisje slaan de vonken over. Maar Tala is verloofd… Voor Leyla vallen de puzzelstukjes juist op z’n plaats: ze is lesbisch.

 

4. Blue is the Warmest Color

Het leven van Adele verandert drastisch als ze de lesbische Emma ontmoet. In de drie uur durende film Blue is the Warmest Color (La Vie d’Adele) zien we Adèle veranderen van een onschuldige middelbare scholiere naar een sensuele jonge dame. Vanaf het moment dat Adèle Emma ziet kan ze haar niet meer los laten. We zien hoe verwarrend dit is voor Adèle, een herkenbaar moment voor veel van ons dat bijzonder goed geacteerd wordt.

 

3. Liz in September

In een hotel aan de kust van het zonnige Venezuela viert Liz samen met haar vriendinnen haar verjaardag. Daar leert ze Eva kennen, die onderweg naar haar vakantie autopech krijgt en een plek zoekt om te slapen. Al snel wordt Liz door haar vriendinnen uitgedaagd om Eva te verleiden. Liz haar antwoord: binnen drie dagen ligt ze bij me in bed! Bekijk hieronder de trailer van Liz in September.

 

2. Imagine Me & You

De film Imagine Me & You start met de bruiloft van Rachel en Heck. Tijdens het feest na de bruiloft leert Rachel bloemist Luce kennen. In een poging Luce te koppelen aan Heck’s vriend Cooper wordt later een etentje georganiseerd bij Rachel en Heck thuis. Tijdens het diner komen de drie er echter achter dat Luce lesbisch is. In de tijd daarna trekt Rachel steeds meer naar Luce. (Deze film staat op Netflix!)

 

1. Kyss Mig

De film Kyss Mig begint met het verlovingsfeestje van de vader van Mia en de moeder van Frida. Hier ontmoeten Mia en Frida elkaar voor de eerste keer. Frida weet dat ze op vrouwen valt. Mia is verloofd met Tim. Tijdens een weekendje weg samen met Frida’s moeder leren de twee elkaar beter kennen. Al snel slaat de vonk over! Meer goed nieuws: Kyss Mig is een film die je op Netflix kunt kijken.

 

Wil je nog meer lesbische romantische films zien? Bekijk dan de categorie films op IntoGirls. Veel kijk-plezier!