3 films met een lesbisch tintje (deel 2)

Het is tijd voor deel 2 van films met een lesbisch tintje! Omdat niet alle films écht de stempel LHBT-thema verdienen hebben we deze categorie in het leven geroepen. We willen je namelijk ook graag vertellen over films en verhalen waarin het niet draait om het lesbisch zijn, maar waarin wel een lesbisch personage in voorkomt. Of op z’n minst een leuke lesbische kus. De 3 films die we deze keer hebben uitgekozen hebben één ding gemeen: ze draaien om knappe dames. Black Swan, Vicky Christina Barcelona en Jennifer’s Body zijn must-see films voor iedere vrouw die van vrouwen houdt.

Black Swan

De psychologische thriller Black Swan uit 2010 draait om een productie van het Zwanenmeer. Een bekende balletuitvoering van Tsjaikovski. De verlegen Nina (gespeeld door Natalie Portman) is een veelbelovende balletdanseres die samen met haar moeder in New York woont. Ze is lid van een balletgezelschap.

De choreograaf van het Zwanenmeer is op zoek naar iemand die zowel de gevoelige Witte Zwaan als de duistere Zwarte Zwaan kan spelen. Nina heeft geen moeite om de Witte Zwaan te spelen, maar zodra ze tijdens haar auditie de dans van de Zwarte Zwaan moet uitvoeren klapt ze dicht. Desondanks krijgt ze de rol.

Omdat ze door haar rol in het Zwanenmeer niet meer aan het balletgezelschap kan deelnemen wordt ze vervangen. Haar plaats wordt ingenomen door de knappe Lily (gespeeld door Mila Kunis, bekend van That ’70s Show), die alles is wat Nina niet is: spontaan, sexy. Lily probeert vriendschap te sluiten met Nina door haar mee op stap te nemen.

Tijdens de film wordt Nina steeds meer paranoïde en gaat ze zelfs hallucineren. Ze denkt dat Lily haar rol in het Zwanenmeer wil afnemen. En ze zit in de knoop met haar seksualiteit. Wanneer Lily de kamer van Nina binnenstormt kussen ze elkaar en belanden ze al snel in bed. Van de minuten-durende sexy scène (de je hier kunt zien) krijgen wij het behoorlijk warm. Benieuwd geworden naar Black Swan? Bekijk de trailer hieronder.

 

Vicky Cristina Barcelona

Vicky Cristina Barcelona is een romantische komedie uit 2008. Een van de hoofdrollen, die van Christina, wordt gespeeld door Scarlett Johansson. Zij en haar beste vriendin Vicky (gespeeld door Penélope Cruz) gaan samen naar Barcelona om daar de zomer door te brengen. De twee zijn, ondanks dat ze hartsvriendinnen zijn, elkaars tegenpolen. Vicky gaat na de zomer met haar verloofde Doug trouwen. De spontane Christina kijkt niet zover vooruit en zoekt alleen naar passievolle kortstondige liefdes.

Tijdens een etentje in een Spaans restaurant worden de twee dames aangesproken door de schilder Juan. Hij vraagt ze of ze met hem meegaan naar Oveido om daar te genieten van de cultuur, het eten, en … elkaar. Vicky ziet het niet zitten maar Christina stemt in en haalt haar vriendin over om mee te gaan. Op hun nieuwe vakantiebestemming wordt Christina ziek waardoor Vicky en Juan veel tijd alleen samen doorbrengen. Ze groeien naar elkaar en belanden uit eindelijk bij elkaar in bed. What happens in Spain stays in Spain?

In de film Vicky Christina Barcelona zie je Scarlett Johansson en Penélope Cruz kussen in een donkere kamer, waar foto’s worden ontwikkeld. Benieuwd geworden naar VickY Christina Barcelona? Bekijk de trailer hieronder.

 

Jennifer’s Body

Jennifer’s Body is een horrorfilm uit 2009 met in de hoofdrollen Megan Fox en Amanda Seyfried. Het verhaal draait om de cheerleader Jennifer die iedere jongen die ze wil kan krijgen. Ze is bevriend met Needy, een grijze muis. Samen gaan ze naar een rock-concert. De zanger van de band maakt veel indruk op Jennifer.

Het gebouw waarin het concert plaatsvindt vliegt in brand. Needy krijgt zichzelf en Jennifer er heelhuids uit en ze mogen in het busje van de zanger van de band even tot rust komen. Needy weigert maar Jennifer gaat wel mee. De volgende keer dat Needy haar vriendin terugziet zit die helemaal onder het bloed en is ze compleet in de war. Maar de dag daarna zien de twee elkaar op school en lijkt er niets aan de hand te zijn.

Niet lang na dit incident verdwijnen er scholieren. Jongens, die vervolgens dood worden teruggevonden. Needy heeft in de gaten dat Jennifer iets met de moorden te maken heeft. Maar het duurt niet lang voordat Jennifer haar komt uitleggen hoe het precies ziet. In een scène in de slaapkamer van Needy overvalt Jennifer haar en duwt haar op het bed. De twee sexy dames kussen elkaar uitgebreid. Daar blijft het helaas bij. Maar de scène is inmiddels haast bekender dan de film zelf. Benieuwd geworden naar Jennifer’s Body? Bekijk de trailer hieronder.