3 lesbische/biseksuele films op Netflix

Netflix had de afgelopen maand drie nieuwe lesbische/biseksuele films voor ons in de aanbieding! Wij hebben ze natuurlijk al bekeken en delen hier wat we er van vonden. Lees verder voor een korte samenvatting en review van iedere film.

The Feels

The Feels is een romantische comedie over het vrijgezellenfeest van Lu (Angela Trimbur) en Andi (Constance Wu). Om de aanstaande bruiloft van de twee vrouwen te vieren verblijven ze samen met hun vriendinnen en de beste vriend van Andi in een vakantiehuisje. Tijdens het uitgaan komt Lu met een verrassende onthulling, ze vertelt dat ze nog nooit een orgasme heeft gehad. Dit nieuws komt tot grote schok van verloofde Lu. Het vrijgezellenfeest loopt al snel uit tot een drama. Als dat nog maar goed komt…

The Feels is een film met een flinterdun verhaal. Om eerlijk te zijn werden wij niet echt warm van de film. Hij is aardig voorspelbaar en er zit weinig diepgang in. Maar wanneer je niet te hoge verwachtingen hebt is de film best vermakelijk. We moeten het tenslotte maar doen met wat ons aangeboden wordt wanneer we graag naar een film over een lesbische relatie willen kijken.

Duck Butter

Duck Butter, een bijzondere titel voor een bijzondere film. De film gaat over twee vrouwen, Naima (Alia Shawkat) en Sergio (Laia Costa), die elkaar ontmoet in een bar en gelijk een intieme connectie delen. Beide zijn ontevreden over de datingwereld en hun eerdere relaties. Ze besluiten iets nieuws uit te proberen en spreken af om 24 uur samen door te brengen om zo te ontdekken of ze op een nieuwe manier intimiteit kunnen ervaren. Onderdeel van het pact: ze moeten ieder uur seks hebben. Op deze manier willen ze de eerste paar maanden van een nieuwe relatie overslaan. Benieuwd of het experiment uitloopt tot een succesvolle relatie? Of zijn de twee vrouwen gedoemd te falen?

De film staat op IMDB omschreven als comedie, maar wij konden de humor in deze film niet ontdekken. Het verhaal heeft weinig diepgang en gaat niet veel verder dan de 24 uur die de vrouwen met elkaar spenderen. Wat de film wel goed over weet te brengen is de vermoeidheid en het overschot aan intimiteit dat de twee vrouwen ervaren. Onze conclusie: niet kijken wanneer je een romantische comedie verwacht, wel als je houdt van arthouse.

Les Gouts et les Couleurs

Simone woont samen met haar vriendin Claire en staat op het punt uit de kast te komen tegenover haar Joodse familie. Wanneer ze gaat lunchen met haar collega ziet ze Wali en is ze opslag verliefd op zijn kookkunsten, maar ook op Wali zelf… Simone was er van overtuigd dat ze lesbisch is, maar begint daar nu toch aan te twijfelen. Ze begint een affaire met Wali die haar wereld op zijn kop zet.

Les Gouts et les Couleurs is een film die goed laat zien dat seksualiteit fluïde kan zijn en dat je je niet altijd vast hoeft te houden aan één label. Daarnaast is er eindelijk wat ruimte voor een biseksuele vrouw in de hoofdrol van een film. Maar toch vonden we deze film niet geweldig, omdat er aardig wat cliché’s over biseksualiteit in voorkomen. Simone neemt namelijk niet de moeite om de relatie met haar huidige partner te verbreken wanneer ze de affaire met Wali start. En dat is nog maar het eerste probleem met deze film… De rest? Oordeel zelf maar!