7 lesbische films uit 2017

2017 was een goed jaar voor de lesbische films! Zo kwamen er films uit met een lesbisch tintje die nu in de bioscoop te zien zijn en hadden we bioscoopfilm Thelma. Maar er zijn nog veel meer films uitgebracht dit jaar die niet in de bioscoop te zien waren. Een hoop van deze films zijn nog helemaal niet in Nederland te zien geweest, maar draaiden op internationale filmfestivals. We verwachten dat een hoop van deze films in 2018 beschikbaar zullen worden voor verkoop of streaming. Tegen die tijd zullen we je een update geven, maar voor nu delen we alvast naar welke films je kunt uitkijken!

1. Women Who Kill

Ex-geliefden Morgan en Jean hosten samen een podcast over waargebeurde misdaden. Ze zijn vooral geïnteresseerd in vrouwelijke seriemoordenaars. Dat kan natuurlijk niet lang goed gaan… Wanneer Morgan voor de mysterieuze en verleidelijke Simone valt gebeuren er plotseling allerlei vreemde dingen… Is Simone wel wie ze zegt dat ze is? Dat zul je zelf moeten ontdekken in deze thriller comedy die zich afspeelt in New York. Wij kijken ontzettend uit naar deze film en hopen dat ‘ie binnenkort in Nederland te bekijken is!

 

2. Axolotl Overkill

In deze Duitse film woont de 16-jarige Mifti samen haar vader en halfbroers en -zussen in Berlijn. Haar moeder is onlangs overleden en haar rijke vader is alleen met zichzelf bezig. Op zoek naar liefde en aandacht duikt ze samen met drugsverslaafde vriendin Ophelia het Berlijnse nachtleven in. Daar ontwikkelt ze een obsessie voor Alice, een veel oudere vrouw en witteboordencrimineel.

 

3. The Misandrists

Deze Duitse, maar Engels gesproken, film vertelt een bijzonder verhaal. Wanneer Volker door de politie wordt achternagezeten komt hij Isolde en Hilde tegen, die ergens op een veldje staan te zoenen. Ze besluiten Volker mee te nemen en te verstoppen in de kostschool voor ongehoorzame meisjes waar ze naar toe gaan. Ze verstoppen Volker niet alleen voor de politie, maar ook voor alle anderen. De kostschool is namelijk eigenlijk geen kostschool maar een feministische ‘terroristische’ organisatie, the Female Liberation Army, die met een nieuw soort lesbische porno de gevestigde orde wil verwerpen.

 

4. A Million Happy Nows

Wanneer actrice Lainey en haar geliefde Eva zich terugtrekken uit het drukke leven om samen te genieten van hun nieuwe huisje aan de kust merkt Eva al snel dat Lainey erg vergeetachtig aan het worden is. Al snel wordt de diagnose Alzheimer wordt gesteld. In deze film zie je hoe Lainey en Eva genieten van hun laatste momenten samen.

 

5. Princess Cyd

Princess Cyd gaat over de 16-jarige Cyd die de zomer doorbrengt met haar tante in Chicago. In Chicago leert ze Katie kennen, een barista waar ze al snel verliefd op wordt. Princess Cyd is een echt coming-of-age drama over het ontdekken van jezelf en je seksualiteit. Alleen deze keer niet over een jongen en een meisje, maar twee meisjes! De trailer beloofd in ieder geval veel goeds en wij hopen dat deze film snel in Nederland te bekijken is.

 

6. Hello Again

Hello Again is een musical die over 10 personen gaat in verschillende tijden in New York. Alle personen zijn door liefdesaffaires aan elkaar verbonden en de film vertelt deze verhalen. Zo ook het verhaal van Sally de actrice and Ruth de politicus die samen een geheime affaire beleven.

 

7. My Days of Mercy

Een onwaarschijnlijk liefdesverhaal tussen Lucy (gespeeld door Ellen Page!) en Mercy. Lucy’s vader is tot de doodstraf veroordeeld. Bij een protest tegen de doodstraf ontmoet ze Mercy een advocate die juist voor de doodstraf is. De twee starten een onwaarschijnlijke romance. Nog een film waar we niet op kunnen wachten!