Appropriate Behavior

De komedie film Appropriate Behavior uit 2015 speelt zich af in New York en draait om de biseksuele Shirin. Gespeeld door de Iraans-Amerikaanse actrice Desiree Akhavan. Het verhaal begint wanneer Shirin en haar vriendin Maxine uit elkaar gaan. Omdat ze samenwoonden moet Shirin ook op zoek naar een andere woning. Aangemoedigd door vriendin Crystel verhuist ze naar een woning met nieuwe roommates (echte NYC hipsters) en zoekt ze een andere baan.

Coming out als biseksueel

De ouders van Shirin begrijpen niet waarom ze verhuist. Zij weten namelijk helemaal niet dat Maxine haar vriendin was en dat ze samenwoonden als partners. Shirin heeft haar pa en ma nooit verteld dat ze biseksueel is. In de tussentijd probeert ze ook weer terug te komen bij haar ex Maxine. Maar die is allang weer met een ander aan het daten. Shirin geeft het op en stort zich op haar werk. Ook komt ze uit de kast voor haar moeder, die vervolgens in de ontkenningsfase terecht komt.

In de film zie je hoe Shirin het hoofd boven water probeert te houden in de drukke en dure Big Apple. Je ziet hoe lastig daten kan zijn en het thema ‘coming out’ komt erin voorbij. Leuk is het ook om te zien dat voor de verandering een biseksuele vrouw de hoofdrol heeft. Bekijk de trailer van Appropriate Behavior hieronder.