Bloomington

Bloomington is een film uit 2010 die gaat over voormalig kindster actrice Jackie (gespeeld door Sarah Stouffer). Het verhaal start wanneer Jackie begint met haar studie op een hogeschool en daar lerares Catherine (gespeeld door Allison McAtee) ontmoet. De twee worden verliefd op elkaar en alles lijkt goed te gaan, tot dat Jackie de mogelijkheid krijgt opnieuw te gaan voor een carrière op het witte doek.

Jackie en Catherine

De relatie tussen de twee wordt al gauw hét gespreksonderwerp in de roddelgangen. Voor Jackie’s sociale leven is het dan ook niet positief dat ze regelmatig met een van haar leraressen het bed in duikt. Geen wonder dat ze zulke goede cijfers haalt…

Als Jackie overweegt terug te keren naar de filmwereld waarin ze opgroeide knapt er iets bij Catherine. Ze voelt zich gekwetst en doet alsof de relatie tussen haar en Jackie nooit heeft bestaan. Dat valt natuurlijk niet goed bij Jackie en zorgt dan ook voor het nodige drama.

Verliefd op je lerares?

De film Bloomington heeft een klassiek thema: meisje wordt verliefd op haar lerares, lerares ook op haar en dat zorgt voor, tsja drama. Maar het verschil met films zoals Loving Annabelle is dat in Bloomington de relatie al vroeg in de film ontstaat. Juist de relatie zelf, niet de aanloop ernaartoe, is het hoofdthema van de lesbische film.

Bloomington is een vermakelijke film met twee knappe dames in de hoofdrollen. Maar erg veel diepgang heeft het verhaal niet en ook het acteerwerk verdient geen Acadamy Award. De film heeft overigens wel een award in de wacht gesleept op het North Carolina Gay & Lesbian Film Festival. Ben je benieuwd geworden naar Bloomington? Bekijk hieronder de trailer.

Bekijk de trailer van Bloominton

Eén gedachte over “Bloomington

Reacties zijn gesloten.