But I’m a cheerleader

But I’m a cheerleader is een ongelooflijk foute film (1999) waarin acteurs dingen zeggen zoals: “…won’t take gay for an answer.” De film gaat over een tienermeisje genaamd Megan die naar een kamp voor homo’s en lesbiennes wordt gestuurd door haar ouders. Haar vader, moeder en vrienden denken namelijk dat Megan lesbisch is. En dat is natuurlijk hartstikke fout! Zelf is ze zich hier trouwens nog niet zo van bewust. Het kamp is een soort afkickkliniek voor homoseksualiteit. Of zoals Megan’s moeder het noemt: homoseksuals anonymous. 

Kamp True Directions

De naïeve, onschuldige cheerleader Megan wordt gespeeld door Natasha Lyonne, die je ook kent van Orange is the new Black en van If these walls could talk 2. Na enkele dagen in het kamp True Directions komt Megan erachter dat ze meisjes inderdaad wel érg leuk vindt. Ze heeft er Kimberly (Michelle Williams) ontmoet, een rebelse meid die het niet vervelend vindt ervoor uit te komen dat ze lesbisch is. De twee moeten  worden genezen van hun lesbianisme, dat gebeurt in vijf stappen.

Een geneesmiddel voor lesbianisme?

In stap één moet Megan toegeven dat ze lesbisch is. De volgende stappen zijn bedoelt om haar vrouwelijke kant te herontdekken. Ze moet bijvoorbeeld typische vrouwenklusjes doen, zoals stofzuigen. Want dat kunnen jongens niet… De homo jongens gaan ondertussen houthakken, wat zorgt voor een hilarische scène in het bos.

Een paar oud-kampers, mannen die niet genezen zijn van hun homoseksualiteit, proberen de jongeren op te jutten zodat ze in protest gaan tegen de kampleiding. Niet veel later gaan Megan en Kimberly er ‘s nachts stiekem vandoor. Ze worden verliefd. Als de leiding erachter komt wordt Megan uit het kamp gegooid. Samen met de oud-kampers gaat ze terug voor haar liefde: Kimberly.

Film vol satire en stereotypetjes

In de film wordt de draak gestoken met alle stereotypes. Dus hou je van een romantische komedie met een hoop satire? Dan is But I’m a cheerleader het kijken best waard. Oordeel zelf. Check hieronder de trailer.