Camp Belvidere

Camp Belvidere is een korte romantische film die zich afspeelt in de jaren 50. Het verhaal draait om Rose, een jonge vrouw die werkt op Camp Belvidere. Door de jaren heen heeft ze een onwaarschijnlijke vriendschap opgebouwd met de verpleegster van het kamp, Gin.

Gin en Rose

De film begint op een warme zomerdag in de hut van Gin. Rose neemt het initiatief en laat Gin zien wat ze voor haar voelt. De twee vrouwen belanden in een achtbaan van emoties. Gin moet vechten tegen de aantrekkingskracht van Rose en gaat hierbij ook een innerlijke strijd aan. Want in de jaren 50 was het natuurlijk niet altijd makkelijk om een ‘uit de kast’ lesbienne te zijn.

Gin probeert de jonge Rose een andere richting uit de sturen, weg van het lesbisch zijn. Maar dat lijkt de band alleen maar sterker te maken. Rose is jong, optimistisch en blaast al Gin’s twijfels weg. Ze wil haar gevoelens verder ontdekken. En ze stopt niet totdat Gin hierin met haar meegaat.

Camp Belvidere heeft meerdere awards gewonnen tijdens het Women’s Independent Film Festival en de reacties zijn veelbelovend. Het is een verhaal over emotionele groei en wederzijdse aantrekking tussen twee op het eerste oog zeer verschillende vrouwen.

Trailer Camp Belvidere

Bekijk hieronder de trailer van Camp Belvidere. Via Vimeo On Demand kun je voor een paar euro de hele film online kijken.