Carol

De film Carol speelt zich af in het New York van de jaren 50. Het verhaal is gebaseerd op een boek van Patricia Highsmith dat uitkwam in 1953. Het verhaal draait om Therese (Rooney Mara) en Carol (Cate Blanchett). Carol is een elegante vrouw die in een warenhuis op zoek gaat naar een leuk kerstcadeau voor haar dochter. Therese is een vrouw van begin twintig die werkt in het warenhuis. Ze helpt Carol met het uitzoeken van een speelgoedtrein. Carol verlaat het warenhuis maar vergeet haar handschoenen… the oldest trick in the book!

Carol en Therese

Therese is zo vriendelijk om de handschoenen van Carol op te sturen. Carol ontvangt het postpakketje en belt Therese in het warenhuis om haar te bedanken en nodigt haar uit om haar en haar dochter op te zoeken in hun woning. Terwijl Therese op bezoek is bij Carol komt Carol’s man onverwachts eerder thuis. Therese komt er op dat moment achter dat Carol niet meer gelukkig is met haar man en van hem wil scheiden. Maar ze is bang dat ze daardoor de voogdij over haar dochtertje verliest.

Lesbische liefde in de jaren 50

Later in het verhaal gaan Carol en Therese samen op een reisje. Er bloeit een liefde op tussen de twee. En in de jaren 50 was dat helaas nog niet zo normaal als dat het nu is. Wanneer de relatie aan het licht komt wordt het voor Carol nog lastiger de voogdij over haar dochter te winnen.

Nu in de bioscoop!

De lesbische film Carol uit 2015 heeft aardig wat prijzen in de wacht gesleept. Waarom die van beste actrice tijdens het Filmfestival in Cannes. Carol heeft en Therese schelen ruim 10 jaar qua leeftijd, daarom kan deze film je doen denken aan andere verhalen zoals Loving Annabelle of Freeheld. De film draait nu nog in de bioscoop. Bekijk hieronder de trailer en laat ons in de comments weten wat jij van Carol vond.