D.E.B.S.

In de lesbische film D.E.B.S. uit 2004 leren we Amy, een spion in opleiding, kennen. Samen met haar klasgenoten Dominique, Max and Janet bestrijdt ze, in enigszins foute outfits, criminaliteit. De romantische komedie heeft weinig diepgang, maar is ook niet vervelend om naar te kijken. En dat komt voornamelijk door de slechterik, Lucy Diamond. Lucy wordt namelijk gespeeld door Jordana Brewster die we ook kennen van The Fast & The Furious films.

De ontmoeting

Als duidelijk wordt dat Lucy Diamond terug is in het land worden de D.E.B.S. ingeschakeld om het criminele meesterbrein in te rekenen. Tijdens de missie komt Amy, afgezonderd van haar klasgenoten, terecht in een ruimte bij Lucy. Amy vreest voor haar leven maar komt erachter dat Lucy helemaal niet zo’n slechterik is. Sterker nog, ze wordt door de gezochte topcrimineel gekust. Lucy verdwijnt en Amy wordt op school als held onthaalt. Ze is de eerste die met Diamond heeft gevochten en het heeft overleeft.

Ontvoering

Lucy Diamond, die vlinders in haar buik voelt, kidnapt vervolgens Amy en de twee leren elkaar beter kennen in de bar waar ze heen gaan. Amy gaat mee naar het hoofdkwartier van Diamond op een geheime locatie. Daar bloeit de liefde tussen de twee verder op. Maar haar klasgenoten zetten ondertussen een reddingsactie op om Amy te bevrijden uit de handen van de slechterik. Hoe dat afloopt?

Fun fact: het hoofd van de opleiding van D.E.B.S. wordt gespeeld door Holland Taylor die we allemaal kennen als Peggy Peabody in The L Word.