Nu in de bioscoop: Disobedience (review & winactie!)

Een verboden liefde die zich afspeelt in de grimmige straten van een herfstig Londen, dat is Disobedience. De film vertelt het verhaal van Ronit en Esti. Wanneer Ronit hoort dat haar vader is overleden keert ze terug naar de orthodox Joodse gemeenschap waar ze vroeger deel van uitmaakte. De gemeenschap die Ronit ontvluchtte om te ontsnappen aan het leven dat voor haar gepland was.

Een onontkoombare liefde

Ronit’s terugkeer zorgt voor opschudding, niemand had verwacht haar ooit nog terug te zien. De hereniging met Esti is geen hartstochtelijke. Esti is namelijk inmiddels getrouwd met rabbi Dovid, een oude jeugdvriend van beide en tevens de opvolger van haar vader. Esti is gereserveerd en terughoudend, maar staat toe dat Ronit bij hen verblijft terwijl de afscheidsrituelen ter ere van haar vader plaatsvinden.

Stukje bij beetje brokkelt Esti’s weerstand af en komen haar ware gevoelens voor Ronit aan het licht. Je voelt de onontkoombaarheid van de connectie tussen Ronit en Esti. In de romance die volgt voel je de geschiedenis die Ronit en Esti delen. De seksscene is het hoogtepunt van de romance en is rauw, intiem en zelfs ontroerend zonder expliciet te zijn. Een moment vol emotie dat zoveel meer is dan alleen seks.

Disobedience

Geloofwaardig en herkenbaar

De film geeft een inkijkje in, voor velen van ons, een mysterieuze wereld vol regels en rituelen. Het is een verhaal van onderdrukking en kiezen voor je eigen vrijheid. En of je nou deel uitmaakt van de Joodse geloofsgemeenschap of een andere, de film deelt een herkenbaar verhaal.

Onder leiding van regisseur Sebastian Lélio brengt deze film het verhaal van de verboden liefde naar een heel ander niveau. En dan zijn we nog niet begonnen over de acteerprestaties van Rachel Weisz (Ronit) en Rachel MacAdams (Esti) die de liefde tussen twee vrouwen bijzonder geloofwaardig wegzetten. De twee vrouwen weten de emoties in het verhaal moeiteloos over te brengen. Ondersteund door de cinematografie die hier perfect bij aansluit is deze film een feest. Het licht, de focus, de muziek en de omgeving maken van deze film een perfect en ontroerend geheel.

Win kaartjes voor Disobedience!

We kunnen niet ontkennen dat we ontzettend enthousiast zijn over deze film. En dat is niet alleen omdat het een verhaal is dat draait om een romance tussen twee vrouwen. De film draait ook nog eens in 28 bioscopen in Nederland. Maar ook omdat de film echt heel goed is en een universeel liefdesverhaal laat zien dat in onze ogen iedereen aanspreekt, of je nou hetero of niet-hetero bent. Daarom vinden we het extra leuk dat we 2×2 vrijkaartjes mogen weggeven. Like onze Facebookpagina of volg ons op Instagram en laat daar onder het bericht over de winactie achter met wie jij graag naar de bioscoop wil!