Disobedience

Films over lesbische relaties veroveren steeds vaker the big screen! Vorig jaar mochten we onder andere genieten van Battle of The Sexes. Dit jaar komt Disobedience in de bioscoop. Steeds vaker zien we bekende actrices lesbische/biseksuele rollen vertolken. Daar worden we blij van! Deze keer zijn de hoofdrollen voor Rachel Weisz (die je o.a. in The Mummy hebt kunnen zien) en Rachel McAdams (bekend van The Notebook en Meangirls) weggelegd. Benieuwd wat je kunt verwachten van Disobedience? Lees verder om meer over deze film te ontdekken!

Ronit & Esti

Disobedience is een verfilming van het gelijknamige boek van Naomi Alderman en gaat over de relatie tussen Ronit (Weisz) en Esti (McAdams). Ronit en Esti zijn beide Joods en groeiden op in een strenge orthodoxe gemeenschap in Londen. De film begint met de terugkeer van Ronit uit New York wanneer haar vader, de Rabbi van de gemeenschap, overlijd.

Ronit en Esti hadden in hun jeugd een verboden affaire. Ronit ontsnapte uit de strenge geloofsgemeenschap en ging naar New York. Esti bleef achter en trouwde met Dovid. Wanneer Ronit terug komt wordt de oude vlam weer aangewakkerd. Ronit en Esti komen voor een heet vuur te staan. Slaan ze er zich samen doorheen of scheiden hun wegen weer? Voor het antwoord op die vraag zul je nog even moeten wachten.

Disobedience in de Nederlandse bioscoop

De verwachting is dat de film vanaf 12 juli in Nederlandse bioscopen zal draaien. De onderstaande trailer licht in ieder geval al een tipje van de sluier op van de spetterende acteerprestaties van McAdams en Weisz!