Elena undone

De film Elena undone is een klassiek lesbisch verhaal: vrouw ontmoet vrouw en ontdekt dat ze lesbisch of biseksueel is. Saai? Nee, dat is deze film uit 2010 zeker niet. Elena undone heeft scènes die voor een hoop vrouwen die hun liefde voor andere vrouwen ontdekken herkenbaar zijn. Het is wellicht geen film die je honderd keer wil zien, maar vermakelijk is-ie wel.

Peyton en Elena

Peyton en Elena ontmoeten elkaar per toeval bij een adoptiecentrum. Elena en haar man Barry hebben al een tienerzoon maar willen graag een kind adopteren. Peyton is lesbisch en wil graag moeder worden. De twee hebben een gemeenschappelijke kennis en liefdesgoeroe: Taylor. Tijdens een van zijn bijeenkomsten kruisen de paden van Elena en Peyton opnieuw. Is het het lot dat de twee vrouwen Elena en Peyton bij elkaar brengt? Wat maakt het uit. De passie tussen de twee spat van het scherm af. Elena is een fotografe. Peyton is een schrijfster. Als Elena op een dag ziet dat de foto op de kaft van een van Peyton’s boeken is verouderd dringt ze erop aan een nieuwe foto te maken.

Twin flame

Taylor zegt al langer dat de man van Elena niet haar zogenaamde twin flame is. Hij bedoelt hiermee dat hij niet haar soulmate is. Zou Peyton dat wel zijn? Zo eenvoudig ligt het helaas niet, omdat Elena getrouwd is. En niet met zomaar iemand, maar met de pastoor van de plaatselijke kerk. Hij vindt het natuurlijk maar niets dat Elena omgaat met de lesbische vrouw Peyton. Maar wat hij niet weet is dat er een liefde tussen de twee dames opbloeit. Elena, die al lange tijd niet gelukkig is met haar relatie met Barry, begint aan alles te twijfelen.

Met de film Elena Undone vertelt scriptschrijfster Nicole Conn het verhaal van haar partner Marina. Bekijk hieronder de trailer.