3 films met een lesbisch tintje

Sommige films vallen niet helemaal onder het genre lesbische films, maar hebben wel een lesbisch tintje. Deze keer hebben we drie van dat soort films van je. Films die niet draaien om lesbisch zijn, maar waar wel een lesbische verhaallijn in voorkomt. The Runaways, Chloe en Clouds of Sils Maria zijn drie totaal verschillende films met heel uiteenlopende onderwerpen. Het enige waarin de films overeenkomen is dat ze allemaal sterke en mooie dames in de hoofdrol hebben. Drie films die je zeker gezien moet hebben als je van dames houdt!

The Runaways

The Runaways is een film over het ontstaan van de rockband The Runaways met Joan Jett (Kristen Stewart) en Cherie Curie (Dakota Fanning). The Runaways waren de eerste all-girl rockband in de jaren ’70 en moesten vechten voor hun bestaan. Sex, drugs en rock and roll spelen een grote rol in de film die gebaseerd is op het boek van Cherie Curie genaamd Neon Angel. Kristin Stewarts’ vertolking van de stoere Joan Jett is om van te smullen. En ook Dakota Fanning doet het goed als Cherie. Vooral als de film inzoomt op de relatie van Joan en Cherie worden we blij. The Runaways is een film over de ups en downs van het rock en roll leven die je zeker niet gemist wil hebben!

 

Chloe

Chloe is een psychologische thriller met in de hoofdrollen Julianne Moore (die ook speelt in Freeheld) en Amanda Seyfried. Julianne speelt Catherine, een succesvolle dokter die vermoedt dat haar man David (Liam Neeson) vreemd gaat. Ze besluit Chloe (Amanda Seyfried), een sensuele en onweerstaanbare jonge vrouw, in te huren om David te verleiden. Catherine is benieuwd hoe ver haar man zal gaan als een jonge vrouw hem verleidt en wil er zo achter komen of haar man vreemd gaat. Al snel raakt de kwetsbare Catherine verwikkeld in een web van leugens en drama en wordt ze zelf verleid door de zwoele Chloe. Hoe het verhaal afloopt zul je zelf moeten ontdekken, wij hebben in ieder geval genoten van deze zwoele thriller!

Clouds of Sils Maria

Dat Kristen Stewart niet vies is van films met een lesbisch tintje is wel te merken in dit lijstje. In de film Clouds of Sils Maria speelt ze Valentine, de assistente van actrice Maria die gespeeld wordt door Juliette Binoche. Maria wordt gevraagd om in een toneelstuk te spelen waar ze twintig jaar eerder ook al in te zien was. Toen speelde ze de rol van Sigrid, een verleidelijke jonge assistente die het hoofd van haar leidinggevende Helena op hol brengt. Nu gaat ze de rol van Helena spelen, een gefrustreerde vrouw van middelbare leeftijd. Voor de repetities van het toneelstuk reist Maria samen met haar assistente Valentine naar het plaatsje Sils Maria, waar ooit het toneelstuk geschreven is. De film draait vooral om de ‘struggle’ van Maria om haar nieuwe rol in dit toneelstuk te accepteren. We zien Maria en Valentine het toneelstuk keer op keer oefenen, waardoor de relatie tussen van Maria en Valentine langzaam verandert. Valt Maria net als Helena in het toneelstuk voor haar aantrekkelijke assistente?

Clouds of Sils Maria is geen standaard Hollywood film, maar eerder een filmhuis film waarin bijzonder goed geacteerd wordt. Het is een film die vooral gaat over acteren en het ontdekken van een nieuwe rol. De film heeft geen standaard plot en is zeker niet voorspelbaar, daar moet je wel van houden. Maar zelfs als je het verhaal niet geweldig vindt is het nog steeds vermakelijk om 2 uur lang naar Kristen Stewart te kijken.

 

Hebben jullie deze films al gezien? Laat ons weten wat je er van vond in de comments!