Fingersmith

De lesbische film Fingersmith is, net als Tipping the Velvet, gebaseerd op een boek van Sarah Waters. Deze (3 uur durende!) romantische dramafilm is uitgebracht in 2005. Het verhaal speelt zich af in Engeland en begint in de 19e eeuw.

Sue

Sue is als baby achtergelaten bij mevrouw Sucksby. Ze groeit op in een huis vol criminelen en ook Sue wordt al snel opgeleid tot een slimme dief. Vandaar de naam Fingersmith, wat zakkenroller betekent. Richard Rivers, beter bekend als de Gentleman, bedenkt op een dag een duivels plan waarbij hij de hulp van Sue inschakelt.

Maud

Het is Sue’s taak dienstmeid te worden bij rijkeluismeisje Maud, die samen met haar oom in een groot landhuis woont. Sue moet ervoor zorgen dat Richard de kans krijgt Maud te verleiden om met hem te trouwen. Zodat hij vervolgens haar erfenis kan inpikken. Maar Sue ontwikkeld al gauw een innige vriendschap met Maud en wil daarom stoppen met het plan van de Gentleman.

Toch slaagt Richard erin Maud te overtuigen met hem te trouwen. Wanneer Maud aan Sue vraagt wat er van een vrouw wordt verwacht tijdens de huwelijksnacht legt Sue haar alles haarfijn uit. “Doe maar alsof ik meneer Rivers ben…” Richard merkt dat er iets niet goed gaat met zijn plan en wordt kwaad op Sue.

Trailer Fingersmith

De reviews van Fingersmith zijn lovend. Een prachtige film met onverwachte wendingen die ondanks dat-ie 3 uur duurt niet gaat vervelen. Benieuwd geworden naar de lesbische film Fingersmith? Bekijk de trailer hieronder.