First Girl I Loved

De aangrijpende dramafilm First Girl I Loved uit 2016 gaat over eerste liefdes en volwassen worden. Het verhaal biedt een eigentijdse kijk op het gevoel dat iedereen kent: de vlinders die je in je buik voelt wanneer je voor het eerst verliefd wordt op iemand. Maar ook het verdriet dat je hebt wanneer je hart wordt gebroken.

Anne en Sasha

First Girl I Loved draait om Anne, een 17-jarig buitenbeentje dat in opdracht van haar middelbare school het jaarboek maakt. Met die reden komt ze in contact met de charmante Sasha, de ster van het softbalteam. Ze neemt een interview met Sasha af bij haar thuis, en dat duurt uren! Het is meteen al duidelijk dat Anne als een blok valt voor de mooie Sasha. Maar ze is nog niet uit de kast.

Anne’s beste vriend heeft Clif. Hij is stiekem verliefd op Anne maar heeft dit haar nooit verteld. Wanneer Anne hem vertelt dat ze verliefd is voelt reageert hij niet zoals ze had gehoopt. Hij is jaloers, boos en kan niet geloven dat ze nooit heeft geweten wat híj voor haar voelt.

Anne en Sasha sms’en elkaar de hele tijd en ze groeien steeds dichter naar elkaar toe. Op een avond krijgen ze het voor elkaar om een club binnen te komen en kussen ze elkaar op de dansvloer. Maar niet veel later raakt Sasha in paniek. Ze wil dat Anne hun liefde een geheim houdt. Ondertussen blijft Clif ook moeilijk doen, wat zorgt voor behoorlijk veel drama.

Trailer First Girl I Loved

De acteurs in First Girl I Loved zetten een geloofwaardig verhaal neer. En het verhaal is herkenbaar voor iedereen. Misschien wordt het geen ‘klassieker’ maar het is zeker een film die ervoor zorgt dat er wordt gepraat over de problemen die erin voor komen.

De film First Girl I Loved ging in première op het Sundance Film Festival. Bekijk hieronder de trailer. De lesbische film First Girl I Loved kun je kijken via iTunes.