Floating! (Das Floß!)

Er is weer een lesbische film die je via Netflix kunt kijken, namelijk de film Floating! Deze Duits gesproken filmhuisfilm uit 2015 heeft als originele titel Das Floß! en speelt zich af in Duitsland. In de hoofdrol speelt Julia Becker als Katha.

Vrijgezellenweekend

Katha en Jana zijn al jaren een stel en staan op het punt te trouwen. Ook willen ze samen een kind. Maar voordat de twee vrouwen in het huwelijksbootje stappen wordt er een vrijgezellenweekend georganiseerd voor Katha door een aantal vrienden. Ken, Charlie, en de broer van Katha, Tobi. Het feest vindt plaats op een groot vlot in een meer. Als ‘grap’ wordt ook de aanstaande spermadonor, Momo, uitgenodigd. Dat valt niet goed bij Katha, die geen persoonlijke relatie met Momo wil.

Tijdens het weekend hebben de mannen en Katha het over de inseminatie, en over de rol van Momo. De mannen noemen hem de vader, tot grote ergernis van Katha die hem enkel ziet als donor. Wanneer er een duiker aan boord van het vlot klimt stoppen de gesprekken direct. De duiker blijkt een ingehuurde blonde stripper te zijn.

Katha die het nog steeds ongemakkelijk vindt dat Momo ook op het feest is belt Jana. Ze vraagt haar waarom zij Tobi het telefoonnummer van Momo gegeven heeft. Omdat thuis ook een wild vrijgezellenfeest aan de gang is krijgt ze van Jana geen duidelijk antwoord. Een dag later belt Jana eindelijk terug, dronken…kwaad. Haar vrienden hebben als verrassingsgast ‘de bitch’ Susan uitgenodigd op haar vrijgezellenfeest. Susan is de vrouw met wie Jana een relatie heeft gehad voor Katha. Ze kon Jana niet loslaten en ging haar zelfs stalken. En nu is ze dus in hun appartement, op haar feest.

Trailer Floating!

De film Floating! speelt zich vrijwel helemaal af op het vlot. En wij van IntoGirls hopen niet dat er ooit zo’n saai vrijgezellenfeest voor ons wordt georganiseerd. De film is niet spannend en kabbelt maar voort. Desondanks ben je wel benieuwd hoe het verhaal afloopt en of Jana haar ex Susan de deur uitschopt of mee het bed in sleept.

Benieuwd geworden naar de lesbische film Floating!? Bekijk dan nu de trailer hieronder. Zin in een Netflix filmmarathon? Kijk dan ook de andere lesbische films: Imagine me & You, A Perfect Ending en Kiss me.