Gay & Lesbian Summer Film Festival 2017

Het is weer tijd voor het Gay & Lesbian Summer Film Festival! Helaas vindt het festival deze keer niet plaats in theaters verspreid door het land, maar gelukkig kun je dit jaar wel terecht bij LantarenVenster in Rotterdam voor je portie gay cinema! LantarenVenster heeft zelf een selectie gemaakt van oude en nieuwe films met daarin homo’s en lesbiennes en biseksuelen in de hoofdrol. Lees verder om te ontdekken welke films met dames in de hoofdrol je kunt bekijken deze zomer!

LantarenVenster is gevestigd op de Kop van Zuid, vlak bij de Erasmusbrug in Rotterdam. Kom je niet uit de buurt? Maak er dan gelijk een dagje uit van in deze bruisende stad, ga een hapje eten en bezoek na de film nog een paar leuke gaybars. Het Gay & Lesbian Summer Film Festival begint op dinsdag 1 augustus en duurt tot dinsdag 12 september.

Deze lesbische films zijn er te bekijken

De volgende lesbische films vind je op het Gay & Lesbian Summer Film Festival 2017:

Raven’s Touch

De film Raven’s Touch draait op dinsdag 1 augustus om 19.30. De film gaat over Kate en Raven twee vrouwen die gevlucht zijn van hun problemen en beide verblijven op een camping in het bos. Kate is gevlucht uit een problematische relatie en Raven worstelt met de afloop van een tragisch ongeluk. Op de camping ontmoeten de twee dames elkaar en ontdekken ze langzaam hoe ze weer gelukkig kunnen worden. Je leest hier meer over Raven’s Touch.

 

Appropriate Behaviour

De film Appropriate Behaviour gaat over de biseksuele Shirin. Shirin woont samen met haar vriendin Maxine in New York. Wanneer de twee uit elkaar gaan is Shirin’s hart gebroken en moet ze op zoek naar een nieuwe woonruimte. Ondertussen komt ze ook nog uit de kast voor haar ouders. Lukt het Shirin om te overleven in de ‘Big Apple’ en komen zij en Maxine weer bij elkaar? Ontdek het op dinsdag 8 augustus om 21.15 in LantarenVenster!

 

Reaching For The Moon

Reaching For The Moon is een film die zich afspeelt in Brazilië in de jaren ’50. Het verhaal gaat over Elizabeth Bishop, een bekend schrijfster die naar Rio de Janeiro verhuist om een oplossing te vinden voor writers block. In Rio ontmoet ze Lota een bekende architecte. 15 jaar later woont Elizabeth nog steeds in Brazilië en heeft ze een relatie met Lota. Reaching For The Moon gaat over de ingewikkelde en vurige relatie tussen twee bijzondere vrouwen. De film draait op dinsdag 15 augustus om 19.00. Je leest hier meer over Reaching For The Moon.

 

Sarah Prefers To Run

Sarah Prefers To Run gaat over Sarah een jong hardlooptalent. Na de middelbare school wordt Sarah toegelaten tot een speciaal programma voor hardlopers aan de universiteit van Montréal. Sarah’s moeder ondersteunt haar plannen niet, waardoor Sarah naar iemand anders op zoek moet voor financiële ondersteuning. Ze gaat een verstandshuwelijk aan met Antoine. In Montréal raakt Sarah bevriend met Isabelle. Benieuwd hoe het met Sarah afloopt? Bezoek dan op dinsdag 29 augustus om 19.15 LantarenVenster en bekijk Sara Prefers To Run.