High Art

High Art is een romantische dramafilm uit 1998. Het verhaal draait om Syd(ney) en Lucy. Het is geen standaard coming out verhaal. Het is een film die draait om de opbloeiende liefde tussen de twee vrouwen. High Art komt wat langzaam op gang maar weet aan het einde toch nog te verrassen. Vermakelijk om te kijken. Met realistisch acteerwerk. Maar geen film die heel veel indruk op je maakt.

Syd en Lucy

Syd (Radha Mitchell) werkt als fotoredactrice en leert Lucy, een professionele, succesvolle fotografe, kennen dankzij een lek in haar plafond. De twee hebben de liefde voor fotografie gemeen. Ze kunnen zakelijk gezien daarom gebruik van elkaar maken. Al snel springt ook de vonk tussen de vrouwen ook over.

Lucy (Ally Sheedy) ontsnapt zo aan haar destructieve leven en de drugverslaafde vrienden om haar heen. Niet alles gaat vanzelf: Lucy heeft op dat moment namelijk nog een relatie met Greta en Syd woont samen met haar vriend James. Lucy wil veranderen. Af van de drugs. Iets doen met haar leven. Zou ze haar geluk vinden bij Syd?

Trailer High Art

High Art is een film uit 1998 maar desondanks nog steeds van deze tijd. Benieuwd geworden? Bekijk hieronder de trailer van High Art.