If These Walls Could Talk 2

De lesbische film If These Walls Could Talk 2 bestaat uit drie losse verhalen die zich afspelen in en om hetzelfde huis. Het eerste verhaal speelt zich af in het jaar 1961, het tweede in 1972 en het laatste verhaal in het heden: 2000. De film laat goed zien wat er gedurende die periode is veranderd in de acceptatie van homoseksualiteit in Amerika. De film is meeslepend en het acteerwerk van de actrices, waaronder Ellen DeGeneres, is erg geloofwaardig.

1961

De film begint in 1961 wanneer Edith en Abby, twee dames op leeftijd, in het huis wonen. Ze zijn hun hele leven al samen zonder dat hun familie weet dat zij geliefden zijn. Als Abby van een trap valt en komt te overlijden is Edith natuurlijk enorm verdrietig. En dan komt daar nog eens bij dat ze niet wordt erkend als Abby’s partner waardoor ze geen recht heeft op het huis waarin ze al die jaren hebben gewoond.

1972

Het verhaal uit 1972 draait om een feministische (en lesbische) meidengroep. Het hoofdpersonage Linda leert de mannelijke bikerchick Amy kennen. Amy draagt een pak, stropdas en staat voor alles waartegen de feministische groep vecht. Toch valt Linda als een blok voor Amy. En dat valt niet goed bij haar vriendinnen, waaronder Jeanne die wordt gespeeld door Natasha Lyonne, die we ook kennen van de lesbische film But I’m a Cheerleader en hitserie Orange is the New Black. Kiest Linda voor Amy of voor haar vriendinnen?

2000

Ellen DeGeneres en Sharon Stone schitteren in het laatste deel van de film If these walls could talk 2 als het lesbische koppel Kal en Fran. Ze proberen zwanger te worden met behulp van een bekende donor. Als dit niet werkt moeten ze op zoek naar een anonieme donor. Het verhaal geeft een goed beeld van dit emotionele en organisatorische proces en wordt op een komische manier gebracht door Stone en DeGeneres.

Bekijk de trailer

Bekijk hieronder de trailer van If These Walls Could Talk 2.