Imagine me & you

Imagine me & you is een brave lesbische film uit 2005 die je zonder probleem kunt kijken samen met je moeder. Het verhaal start met de bruiloft van Rachel (Piper Perabo, die we ook kennen van Lost & Delirious) en Heck. Tijdens het feest na de bruiloft leert Rachel bloemist Luce kennen.

Rachel en Luce

In een poging Luce te koppelen aan Heck’s vriend Cooper wordt later een etentje georganiseerd bij Rachel en Heck thuis. Tijdens het diner komen de drie er echter achter dat Luce lesbisch is. Niet dat Cooper daardoor opgeeft… Gedurende de film trekt Rachel steeds vaker op met Luce en ze begint te twijfelen aan haar seksualiteit. Ze houdt van Heck en is al jarenlang met hem samen, maar Luce is toch ook wel erg leuk en bezorgt haar vlinders in haar buik. Ondanks deze ‘dramatische wending’ valt de film niet in de categorie drama, maar eerder in die van romantische komedie. De typische Britse (droge) humor zorgt regelmatig voor een glimlach op je gezicht. En anders doen Piper Perabo en Lena Headey (Luce) dat wel.

Happy together

Imagine me & you is een vermakelijke must-see lesbische film die je zeker vaker dan één keer zal gaan kijken. En met de soundtrack Happy together van The Turtles blijf je de hele dag vrolijk neuriën. Spoiler alert: Rachel en Luce eindigen ook happy together.

Update mei 2016: sinds kort staat deze film op Netflix!