Jenny’s Wedding staat op Netflix!

Jenny’s Wedding is een film uit 2015 die sinds kort op Netflix staat! De film draait om Jenny, gespeeld door Katherine Heigl, die wil trouwen met Kitty (gespeeld door Alexis Bledel). Een film met twee Hollywood actrices die gaat over een lesbische relatie, klinkt veelbelovend… Kunnen Katherine Heigl, die je misschien wel kent van Greys Anatomy en 27 Dresses, en Alexis Bledel (Rory uit Gilmore Girls) de verwachtingen waarmaken? Lees verder voor onze review!

Jenny’s coming out!

Jenny’s Wedding is een film die gaat over Jenny (Katherine Heigl) en haar vriendin Kitty (Alexis Bledel). De film focust zich vooral op Jenny en de relatie met haar familie, die weten namelijk niet dat Jenny lesbisch is. Zij denken dat Jenny gewoon de ‘juiste’ man nog niet gevonden heeft en Jenny doet er alles aan om ze te laten geloven in die illusie.

Totdat Jenny besluit dat het genoeg is, zij wil haar ‘echte leven’ leven met de persoon waar ze van houdt. Ze vraagt Kitty ten huwelijk en wil een gezin starten. Dit betekent dat ze aan haar familie moet vertellen dat Kitty niet alleen haar roommate is, maar ook haar vriendin. Je ziet het waarschijnlijk al aankomen, dit zorgt natuurlijk voor een hoop drama. Als je wil weten hoe het allemaal verder gaat met Jenny en Kitty, dan moet je zelf de film kijken!

 

Weinig chemistry…

We kunnen je al wel verklappen dat de twee hoofdrolspelers weinig chemistry hebben… De vonken spatten niet van het scherm en Jenny en Kitty gaan eerder met elkaar om als collega’s dan als geliefden. Daarnaast is het het zoveelste verhaal over een moeilijke coming out. Wij hadden Jenny en Kitty liever in een gelukkige relatie (met hun familie) gezien. De focus van de film ligt dan ook vooral op Jenny en de problemen met haar familie, Kitty’s rol is helaas maar klein.

Is Jenny’s Wedding de moeite waard om te bekijken? Ja. Zolang je niet al te hoge verwachtingen hebt is de film best vermakelijk. Bovendien is het een van de weinige films op Netflix over een relatie tussen twee vrouwen.