Kissing Jessica Stein

De lesbische film Kissing Jessica Stein (2001) gaat over een vrouw die op zoek is naar de perfecte man. Maar in haar zoektocht vindt Jessica niet de man van haar dromen, maar de vrouw.

Jessica wordt gespeeld door Jennifer Westfeldt. Kissing Jessica Stein is een film, zoals zoveel lesbische films, die gaat over de zoektocht van een hetero (tot halverwege de film) vrouw die op zoek is naar de liefde. Of een vrouw die er achterkomt dat de liefde die ze voor een man voelt toch niet zo overweldigend is als ze ziet in romantische films.

In dit verhaal ontdekt Jessica dat ze op vrouwen valt. Een verhaal dat daarom goed in het volgende rijtje past: Imagine Me & You en Elena Undone. En toch is Kissing Jessica Stein een film die net iets anders is dan andere vrouw-vrouw films.

Jessica en Helen

De film speelt zich af in New York en gaat over de relatie tussen Jessica en de biseksuele Helen, gespeeld door Heather Juergensen. De relatie tussen de twee begint vriendschappelijk maar al gauw wordt het meer dan dat. Desondanks merkt Helen dat Jessica niet open staat voor een hete nacht tussen de lakens. Twijfelt ze nog steeds tussen mannen en vrouwen?

Biseksualiteit als hoofdthema

Kissing Jessica Stein is een film met weinig diepgang. Beide actrices zijn in het echte leven heteroseksueel maar zetten hun rollen toch geloofwaardig neer. Het is ook leuk eens te zien dat biseksualiteit het hoofdthema van de film is. Zeker omdat in de meeste mainstream films hier niet of nauwelijks aandacht aan wordt besteed. Benieuwd naar de film Kissing Jessica Stein? Bekijk de trailer hieronder.