Komt er nog wat leuks in de lesbios?

Grote, bekende lesbische films zoals ‘Blue is the Warmest Color‘ kennen we allemaal wel. Tijd voor iets nieuws. Dit najaar komen er nog een aantal films uit met een lesbisch tintje. Op een rijtje de films die we de moeite waard vinden om te zien.

1. Carmilla

De webserie Carmilla is blijkbaar zo’n hit, dat ze met een film komen. De film heeft echt een Gothic feeling. Aan de trailer te zien is het niet alleen creepy, maar ook sexy. Het verhaal begint met Laura Hollis die de verdwijning van meisjes op de Silas Universiteit onderzoekt, terwijl ze ook nog eens moet dealen met haar huisgenoot die een vampier blijkt te zijn. Volgens de site Movie Pilot is het handig om eerst even de drie online seizoenen te bekijken voor je in de film duikt: het verhaal speelt zich namelijk 5 jaar na het derde seizoen af.

 
Vanaf 26 oktober is de film officieel te koop via http://carmillamovie.vhx.tv/

2.Thelma

Deze Noorse thriller heeft als hoofdpersoon een meisje die langzaam verliefd wordt op een ander meisje. Langzaamaan komt ze erachter dat ze bepaalde krachten heeft, die worden aangewakkerd door haar gevoelens voor de ander. De trailer is in ieder geval veelbelovend als je van een beetje enge en onheilspellende films houdt. Zeker voor fans die wel van een Scandinavisch tintje houden ziet deze film er interessant uit.

 
Vanaf 7 december is deze film in Nederland te zien, het is nog onbekend in welke bioscopen en/of filmhuizen dat zal zijn.

3. Signature Move

Ook al staat deze film nog niet op de planning om officieel in Nederland uitgebracht te worden, is hij vanuit de VS wel al neergestreken in Duitsland en Denemarken. De Pakistaans-Amerikaanse Zynab, woonachtig in Chicago, heeft twee geheimen voor haar moeder: ze valt op vrouwen en traint om professioneel worstelaar te worden. Haar traditionele moeder woont bij haar in. Haar moeder hangt vooral thuis rond, terwijl Zynab haar dagen doorbrengt als immigratieadvocaat. Wanneer Zynab de Mexicaans-Amerikaanse Alma ontmoet begint ze daar als snel een relatie mee. Dan wordt het voor haar toch tijd om haar conservatieve moeder te confronteren met haar levensstijl. De trailer laat al veel goeds zien: van worstelen tot dansen met vrouwen, maar ook de huidverzorging van haar moeder.

 
Misschien dat de film op het International Film Festival Rotterdam (IFFR) in begin 2018 wordt vertoond, zeker nu Signature Move op Europese filmfestivals al de ronde doet.

4. A Worthy Companion

Net als Signature Move staat deze film nog niet officieel op de planning om in Nederland uitgebracht te worden. Qua stijl en verhaal is A Worthy Companion, afgaand van de trailer en de omschrijving, niet te vergelijken met Signature Move. Integendeel, de trailer is bijna uitdagend. De 30-jarige hoofdpersoon, gespeeld door Evan Rachel Wood, begint een intieme relatie met de 16-jarige Eva. In de trailer is in het begin gelijk al te zien hoe de twee in bed liggen, kijkend naar elkaar. Wood zegt: ‘I’m really glad you’re here’, en geeft plots een kus aan de jonge Eva, gespeeld door Julia Sarah Stone. Ook al lijkt Stone inderdaad echt 16, misschien wel jonger, toch wordt ze dit jaar twintig. Emoties in de trailer zijn vrij heftig, maar geven slechts een tipje van de sluier.

 
Al met al prikkelt het je om de film toch te gaan zien, mits die in Nederland te zien is.