Lesbische & biseksuele films bij de Roze Filmdagen 2018

Van 8 t/m 18 maart zijn de Roze Filmdagen in Amsterdam! En ze hebben maar liefst 17 films met lesbische en biseksuele vrouwen in de programmering. Zo kun je onder andere Princess Cyd, Hello Again, My Days of Mercy en Axolotl Overkill bekijken, vier films die we al eerder tipten in ons overzicht met lesbische films uit 2017. Lees verder om te ontdekken waar en wanneer alle films zullen draaien!

Hello Again

Hello Again is een van de films waar we je eerder over vertelden! Het is de openingsfilm van de Roze Filmdagen die het beste omschreven kan worden als een sexy musical die de liefde (ongeacht gender) viert. Hello Again is te zien op donderdag 8 maart om 20.30 in drie zalen in het Ketelhuis en in het Westergas Theater. De film is Engels gesproken en niet ondertiteld.

 

Today Match at 3

Today Match at 3 is een Argentijnse film over een voetbalteam dat met spanning wacht op de start van een voetbaltoernooi. Allerlei gebeurtenissen (van liefdesconflicten tot de regen) dreigen er voor te zorgen dat het toernooi niet door kan gaan. Today Match at 3 draait twee keer in het Ketelhuis tijden de Roze Filmdagen: op vrijdag 9 maart om 15.45 en op zaterdag 17 maart om 13.45. De film is Spaans gesproken en Engels ondertiteld.

 

Becks

Nog een muzikale film in het programma van de Roze Filmdagen: Becks! Wanneer zangeres en gitariste Becks een dag te vroeg terugkomt in L.A. vindt ze haar vriendin (gespeeld door Hayley Kiyoko!) in bed met een andere vrouw. Vol liefdesverdriet vlucht Becks naar haar moeder die in een conservatief dorpje in het midden van Amerika woont. Het duurt niet lang voordat Becks een verveelde jonge huisvrouw ontmoet. Drie keer raden waar dat zal eindigen… Becks draait twee keer in het Ketelhuis tijdens de Roze Filmdagen: op vrijdag 9 maart om 17.45 en op zaterdag 17 maart om 21.45. De film is Engels gesproken en niet ondertiteld.

 

Seventeen

De 17-jarige Paula zit op een internaat in Oostenrijk en is heimelijk verliefd op klasgenote Charlotte. Maar Charlotte is samen met Michael. En dan is er ook nog Lilli, die eigenlijk wel een oogje op Paula heeft. Een verfrissend film waarin fluïde sexualiteit als de gewoonste zaak van de wereld wordt beschouwd. Seventeen draait twee keer in het Ketelhuis tijdens de Roze Filmdagen: op vrijdag 9 maar om 19.45 en op zondag 18 maart om 19.45. Seventeen is Duits en Frans gesproken en Engels ondertiteld.

 

Signature Move

Signature Move draait om Zaynab, een advocate in Chicago die voor haar Pakistaanse moeder zorgt. Tijdens lessen Mexicaans worstelen voor vrouwen leert ze de half Mexicaanse half Joodse Alma kennen. Al snel beginnen de twee een zwoele affaire. Hoe gaat ze beide uitleggen aan haar moeder? Signature Move draait twee keer in het Ketelhuis tijdens de Roze Filmdagen: op vrijdag 9 maart om 21.30 en op zondag 18 maart om 15.30. De film is Engels, Urdu en Spaanse gesproken met Engelse ondertiteling.

 

ANNE+ (work in progress)

Helaas, is dit geen premiere van ANNE+. Niet getreurd, deze special is desondanks zeker het bezoeken waard! De makers van ANNE+ delen namelijk exclusief ‘work in progress’ beeldmateriaal en zullen samen met de cast en crew spreken over het belang van webseries zoals ANNE+. Het ANNE+ event is op zaterdag 10 maar om 13.30 in het Westergastheater.

 

Chavela

Chavela is een documentaire over de Costa Ricaanse zangeres Chavela Vargas (1919 – 2012). Chavela’s uitgesproken look maakte haar een queer icoon, lang voordat ze op 81-jarige leeftijd uit de kast kwam als lesbisch. Chavela staat bekend om haar voorliefde voor tequila en rancheras: intense liederen over wanhoop, pijn en liefdesverdriet. Deze documentaire is een ode aan deze legendarische zangeres die op zaterdag 10 maart om 13.45 en zaterdag 17 maart om 15.30 draait in het Ketelhuis. De film is Engels en Spaans gesproken met Engelse ondertiteling.

 

Porcupine Lake

Porcupine Lake is een film die zich afspeelt in het prachtige Ontario, Canada. De 13-jarige Bea en haar ouders zijn net verhuisd van Toronto naar een klein plaatsje in de provincie Ontario. Bea is eenzaam en wanhopig op zoek naar een beste vriendin. Het duurt niet lang voordat Bea Kate ontmoet, een stoere en grappige meid die al snel meer dan haar beste vriendin wordt. De film is Engels gesproken en is niet ondertiteld.

 

Anchor and Hope

Een moderne romantische comedy met twee vrouwen in de hoofdrol: Eva en Kat. Eva en Kat wonen samen op een kleine woonboot in Londen. Eva is niet blij wanneer Kat’s beste vriend Roger langskomt, die ook nog eens blijft slapen. Tot blijkt dat Roger misschien wel de oplossing is om Eva’s lang gekoesterde kinderwens in vervulling te laten gaan. Anchor and Hope draait op zaterdag 10 maart om 17.30 en op zondag 18 maart om 13.30 in het Ketelhuis. De film is Engels en Spaans gesproken met Engelse ondertiteling.

 

Shorts: How You Get The Girl

Naast documentaires en speelfilms wordt er ook een collectie van vermakelijke korte vrouwenfilms getoond tijdens de Roze Filmdagen. Er worden 8 korte films in één zitting getoond. Ga naar de website van de Roze Filmdagen om te ontdekken welke 8 films dit zijn. De collectie wordt drie keer vertoond in het Ketelhuis tijdens de Roze Filmdagen: op zaterdag 10 maart om 19.45, op woensdag 14 maart om 19.45 en op zondag 21 maart om 21.45.

Holy Camp

Een zomerkamp gerund door nonnen die de wereld willen redden met brave liedjes. Rebelse tieners Maria en Susana doen er niet aan mee, zij richten liever hun eigen meidengroep op. Op een dag verschijnt God aan Maria, en wat blijkt… God houdt van Whitney Houston. Holy Camp is een over the top musical vol glitter waar ook nog eens plaats is voor lesbische liefde. Holy Camp draait drie keer in het Ketelhuis tijdens de Roze Filmdagen: op zaterdag 10 maart om 21.45, op dinsdag 13 maart om 19.45 en op vrijdag 16 maart om 21.45. De film is Spaans gesproken en Engels ondertiteld.

 

Embrasse-Moi! (Kiss Me!)

Yes, nog meer romantische comedy voor lesbiennes! Océane Rose Marie is een vrouwenverslinder met heel veel ex-vriendinnen. Tot dat ze Cécile ontmoet, een verlegen fotografe die haar hart steelt. Maar zit Cécile wel op Océane te wachten? Emdrasse-Moi! draait op zondag 11 maart om 13.30 en op vrijdag 16 maart om 17.45 in het Ketelhuis. De film is Frans gesproken en Engels ondertiteld.

 

Shorts: Forever & Always

Nog een collectie korte films over vrouwenliefde! Deze keer een collectie van 5 films waarin het heden en het verleden samenkomen. Bekijk de website van de Roze Filmdagen om te ontdekken welke korte films getoond worden in deze collectie. De shorts zijn te zien in het ketelhuis op zondag 11 maart om 15.45 en op vrijdag 16 maart om 19.45 en zijn Engels gesproken of Engels ondertiteld.

The Feels

The Feels is een film over een groep vriendinnen tijdens het vrijgezellenweekend voor de aanstaande bruiloft van Andi en Lu. Wanneer één van de bruiden in spe verteld dat ze nog nooit een orgasme heeft gehad ontspoort het vrijgezellenweekend compleet. Een heerlijke luchtige romantische comedy over het vrouwelijke orgasme. The Feels draait op zondag 11 maart om 17.45, woensdag 14 maart om 17.30 en zaterdag 17 maart om 19.45 in het Ketelhuis. De film is Engels gesproken en niet ondertiteld.

 

Princess Cyd

Princess Cyd gaat over de 16-jarige Cyd die de zomer doorbrengt met haar tante in Chicago. In Chicago leert ze Katie kennen, een barista waar ze al snel verliefd op wordt. Princess Cyd is een echt coming-of-age drama over het ontdekken van jezelf en je seksualiteit. Alleen deze keer niet over een jongen en een meisje, maar twee meisjes! Princess Cyd draait op zondag 11 maart om 19.45 en op donderdag 15 maart om 21.45 in het Ketelhuis. De film is Engels gesproken en is niet ondertiteld.

 

Axolotl Overkill

In deze Duitse film woont de 16-jarige Mifti samen haar vader en halfbroers en -zussen in Berlijn. Haar moeder is onlangs overleden en haar rijke vader is alleen met zichzelf bezig. Op zoek naar liefde en aandacht duikt ze samen met drugsverslaafde vriendin Ophelia het Berlijnse nachtleven in. Daar ontwikkelt ze een obsessie voor Alice, een veel oudere vrouw en witteboordencrimineel. Axolotl Overkill draait op maandag 12 maart om 17.45 en op woensdag 14 maart om 15.45 in het Ketelhuis. De film is Duits, Spaans, Engels en Frans gesproken en Engels ondertiteld.

 

Sisterhood

Dit prijswinnende drama speelt zich in zowel het heden als het verleden af. Hotelhoudster Sei woont in Taiwan, maar wanneer ze hoort over de dood van haar vroegere beste vriendin reist ze terug naar Macau. Hier zien we in uitgebreide flashbacks hoe hun vriendschap veel meer dan vriendschap was. Sisterhood draait twee keer in het Ketelhuis tijdens de Roze Filmdagen: op maandag 12 maart om 19.45 en op donderdag 15 maart om 17.45. De film is Kantonees en Mandarijn gesproken en Engels ondertiteld.

 

My Days of Mercy

Een onwaarschijnlijk liefdesverhaal tussen Lucy (gespeeld door Ellen Page!) en Mercy. Lucy’s vader is tot de doodstraf veroordeeld. Bij een protest tegen de doodstraf ontmoet ze Mercy een advocate die juist voor de doodstraf is. De twee starten een onwaarschijnlijke romance. Je kunt genieten van My Days of Mercy in het Ketelhuis op maandag 12 maart om 21.45 en op zaterdag 17 maart om 17.30. De film is Engels gesproken en niet ondertiteld.

 

Shorts: I Knew You Were Trouble

Nog een collectie met korte films met als veelbelovende titel: I Knew You Were Trouble. Deze collectie van 5 korte films over vrouwenliefde wordt drie keer in het Ketelhuis getoond tijdens de Roze Filmdagen: op dinsdag 13 maart om 17.45, op donderdag 15 maart om 19.45 en op zondag 18 maart op 17.45. Op de website van de Roze Filmdagen ontdek je welke films getoond worden in deze collectie.